avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... mi-a disparut masina dintr-o parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

mi-a disparut masina dintr-o parcare

Buna ziua,

Ce pot face atunci cand sunt sigur ca statul fura de la mine?

Situatia: am parcat acum ceva timp masina la fosta semanatoarea in sectorul 6. locul are parcare, de regula plina si o multime de spatiu in care teoretic poti parca, in apropiere. drumul este putin circulat, deci daca parchezi in afara parcarii nu incurci pe nimeni.
Se pare ca undeva acolo este si un indicator de parcare interzisa. Nu l-am vazut! Am constata insa ca imi lipseste masina, fara nici un semn, mesaj sau altceva. Am crezut ca mi s-a furat!
Apoi am aflat ca mi-a fost ridicata de o firma privata, partenera a politiei sau ceva de genul asta. Sunt foarte activi in zona, vin special pentru asta. Sunt convins ca aceasta firma face abuzuri cu sau fara lege in spate!
Se pare ca sunt bine organizati, daca dai un search pe google "ridicari auto" apare a doua in lista: [ link extern ] ...
Apoi iti vine si amenda de la politie, peste 200 ron. Esti obligat sa platesti toti acesti bani.
Chiar e posibil legal un asemenea abuz? Chiar se poate ca o firma sa se imbogateasca "ajutand statul sa aplice legea"? Chiar nu mai functioneaza blocatul rotii?

Costisitor si dureros sa fii roman...

P.S. Apropo, daca vrei sa vezi poza cu dovada trebuie sa depui contestatie si sa ajungi in instanta, altfel nu se deranjeaza politia.
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
george_x, utilizator
nu poti face nimic.. daca siti sigur ca masina a fost ridicata pe nedrept puteti face contestatie.. daca nu.. nu va mai deranjati sa dati bani si pe contestatie si pe avocati ... mai bine treceti mai departe si vedeti va de viata
In cazul in care ati observat incalcari ale legislatiei,puteti formula in termen de 15 zile contestatie la Judecatoria sectorului 6 impotriva masurii luate,cu conditia sa va puteti dovedi sustinerile cu probatorii cu acte si martori.
Succes !
In raport de situatiile anterioare,nu se justifica sa demarati actiune in instanta,pentru ca pozitia politiei este clara ,stationare in loc nepermis,iar solutia instantei a fost defavorabila contravenientilor
ynocentta a scris:

In raport de situatiile anterioare,nu se justifica sa demarati actiune in instanta,pentru ca pozitia politiei este clara ,stationare in loc nepermis,iar solutia instantei a fost defavorabila contravenientilor

Asta inteleg, ca trebuie platita amenda pentru incalcarea legii. Dar te poate forta sa platesti si tariful de 500 ron al unei firme care iti ridica masina si sa mergi la mama dracului sa o recuperezi? Mi se pare absolut deplasat. Mai degraba ar trebui sa iti blocheze rotile, tinand cont ca nici nu este o zona in care sa incurci circulatia daca ramai acolo.
Din punct de vedere practic,aveti dreptate,dar nu din punctul de vedere al rentabilitatii economice a firmei care face "ridicarile".
Totusi acesta nu este un motiv de contestatie.
Motivele de contestare se refera la situatii si fapte contrare prevederilor legale pe care dvs.trebuie sa le dovediti cu acte,martori,alte mijloace de proba acceptate de lege.

Alte discuții în legătură

Masina ridicata de pe strada, doresc sa fac plangere contraventionala elishepherd elishepherd In data de 15.01.2011 mi-a fost ridicata masina de pe o strada din sectorul 6. Banuind motivul pentru care nu am gasit-o unde am lasat-o m-am dus la parcul de ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina - ma prezint la proces? deus_073 deus_073 Am parcat in statia de autobuz din fata spitalului Bagdasar Arseni. Era o masina in fata mea si una in spate, nu incurcam circulatia, era loc foarte mare ... (vezi toată discuția)
Parcare spic radusb radusb Pe 17 mai 2010 mi-a fost ridicata masina de pe Mihai Bravu (Bucuresti), din zona gurii de metrou Iancului, cea dinspre Dimitrov (intre Dimitrov si Pache ... (vezi toată discuția)