Buna ziua,
Ce pot face atunci cand sunt sigur ca statul fura de la mine?
Situatia: am parcat acum ceva timp masina la fosta semanatoarea in sectorul 6. locul are parcare, de regula plina si o multime de spatiu in care teoretic poti parca, in apropiere. drumul este putin circulat, deci daca parchezi in afara parcarii nu incurci pe nimeni.
Se pare ca undeva acolo este si un indicator de parcare interzisa. Nu l-am vazut! Am constata insa ca imi lipseste masina, fara nici un semn, mesaj sau altceva. Am crezut ca mi s-a furat!
Apoi am aflat ca mi-a fost ridicata de o firma privata, partenera a politiei sau ceva de genul asta. Sunt foarte activi in zona, vin special pentru asta. Sunt convins ca aceasta firma face abuzuri cu sau fara lege in spate!
Se pare ca sunt bine organizati, daca dai un search pe google "ridicari auto" apare a doua in lista:
[ link extern ] ...
Apoi iti vine si amenda de la politie, peste 200 ron. Esti obligat sa platesti toti acesti bani.
Chiar e posibil legal un asemenea abuz? Chiar se poate ca o firma sa se imbogateasca "ajutand statul sa aplice legea"? Chiar nu mai functioneaza blocatul rotii?
Costisitor si dureros sa fii roman...
P.S. Apropo, daca vrei sa vezi poza cu dovada trebuie sa depui contestatie si sa ajungi in instanta, altfel nu se deranjeaza politia.