avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare masina - ma prezint la proces?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare masina - ma prezint la proces?

Am parcat in statia de autobuz din fata spitalului Bagdasar Arseni. Era o masina in fata mea si una in spate, nu incurcam circulatia, era loc foarte mare pentru autobuz.
Masina a fost ridicata. Am platit taxa si am scris in respectivul proces verbal ce s-a intamplat: anume tatal meu trebuia sa fie operat pe coloana la acel spital, nu era nici un loc, deci am fost nevoit sa parchez acolo.

Am platit si amenda la Cec, dupa care am fost la sectia de politie, le-am dat chitanta de la Cec, plangerea scrisa de mine in care explic ce s-a intamplat si documentele de la spital prin care se arata ca tatal meu a fost operat in acea zi.
Am primit citatia acum 2 zile, termen februarie 2013.

Aveti pozele aici cu citatia si ce era atasat:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

In nota raport este scris gresit numele "Brian Constantin Doru". Nu cred ca are mare relevanta totusi.
Ideea este ca am fost nevoit sa parchez acolo.
Intrebarile mele:
- Trebuie neaparat sa ma prezint? Imi scad sansele daca nu ma prezint? Trebuie sa declar cumva, inainte, in scris, ca nu ma voi prezenta? (din ce inteleg din citatie asa trebuie, in caz contrar se anuleaza cererea mea; posibil sa gresesc)
- Instanta va vedea ceea ce am scris in procesul verbal? Dar documentele de la spital pe care le-am dat politistului cand am depus plangerea?
- Am nevoie de un avocat?
Care este cea mai buna abordare ca sa imi recuperez banii?

Apreciez raspunsurile dumneavoastra.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2012
deus_073, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:54, 21 Septembrie 2012
In situatia in care dv ati formulat plangere impotriva PV si nu intentionati sa va prezentati ,pentru a demonstra respect fata de instanta se impune sa adresati cererere ofciala prin care sa solicitati judecarea in lipsa
In situatia in care dv ati inteles sa contestati PV se impune sa va asumati responsabilitatea sa participati la termenele de judecata astfel incat sa va puteti sustine si apara interesele
legea e lege si trebuie respectata de toata lumea! acesta va fi raspunsul pe care il veti primi. instantele de judecata nu tin cont de motivele subiective pe care partile le pot invoca ca fiind obiective.
cu tot regretul privind situatia tatalui dvs., speram sa fi avut o operatie reusita si sa se faca sanatos, instanta nu va tine cont de o astfel de motivare.
daca nu va prezentati la proces se presupune ca nu sunteti interesat de finalitatea acestuia si atunci nu avea rost depunerea plangerii.
daca instanta va admite plangerea se va crea un precedent in sensul ca oricine de acum incolo va putea parca intr-un loc interzis motivand ca nu a gasit locuri de parcare si avea un eveniment dedorit in familie, chiar daca vine cu documente medicale.
depinde foarte mult si de presedintele de sedinta care ar putea admite in parte plangerea tinand cont de motivare si sa transforme amenda in avertisment dar recuperarea banilor de la hingheri nu cred ca va fi admisa.
La firma de ridicari erau 2 politisti cu care am discutat acest caz si acestia mi-au spus ca daca am fost fortuit (acesta a fost termenul folosit de ei) sa parchez acolo, exista o sansa buna ca respectiva contestatie sa aiba succes. De asemenea mi s-a zis ca nu trebuie sa ma prezint neaparat, ca nu am nevoie de avocat fiindca procesul se va rezolva in contencios.
asa cum ynocentta a scris:

In situatia in care dv ati inteles sa contestati PV se impune sa va asumati responsabilitatea sa participati la termenele de judecata astfel incat sa va puteti sustine si apara interesele

trebuie sa va prezentati si sa va argumentati admiterea plangerii.

judecarea in lipsa o poate solicita cineva care este sigur suta la suta ca legea este partea lui si/sau el nu a incalcat legea. nu este cazul dvs. deoarece ati parcat intr-un loc interzis.

ce v-au spus cei doi politisti sunt povesti.
cazul dvs. nu a fost fortuit, aveati posibilitatea sa parcati undeva in parcarile blocurilor din jur. eu asa procedez cand am treaba prin zona si nu se gasesc locuri de parcare iar motivul este detaliat mai jos.
de asemenea se poate considera ca nu v-a obligat nimeni sa veniti cu masina personala la spital, pe soseaua Berceni exista mijloace de transport in comun.

este binecunoscut faptul ca in sectorul 4 actioneaza hingherii dlui piedone. din acest motiv am mare grija unde parchez in acest sector. si sectorele 1 si 6 sunt campioane la ridicari auto. in zona Tineretului-Sincai-Timpuri Noi, sunt clienti zilnic ptr masinile de ridicat, acolo indicatoarele de incepere a zonei de parcare sunt montate cu cativa metri fata de coltul intersectiilor existand posibilitatea parcarii a inca 3-4 masini. cei care parcheaza in acele zone sunt victime sigure. probleme cu aceste ridicari nu o constituie faptul ca nu prea ai unde parca ptr ca orasul este supraaglomerat de masini ci faptul ca taxele de inapoiere a masinii sunt foarte ridicate. plus ca daca mai suferi de ceva poti face un atac de panica cu urmari neprevazute. dar asa cum am spus si mai sus, legea-i lege si trebuie sa o respectam ca ne place sau nu ne place.

parerea mea este sa va prezentati in instanta, sa prezentati cat mai convigator motivul parcarii intr-o zona interzisa si poate gasiti ingaduinta din partea presedintelui de sedinta dar nu mizati pe acest lucru. succes si sanatate tatalui.
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2012
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, s a întâmplat un incident în timp ce eram plecați ... dana1965 dana1965 Bună seara, S a întâmplat un incident în timp ce eram plecați de acasă. A bătut vântul foarte tare și s a spart geamul de la balcon și au căzut ... (vezi toată discuția)
Mi-a disparut masina dintr-o parcare george_x george_x Buna ziua, Ce pot face atunci cand sunt sigur ca statul fura de la mine? Situatia: am parcat acum ceva timp masina la fosta semanatoarea in sectorul 6. ... (vezi toată discuția)
Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)