Parintii mei mi-au facut acest actpentru casa cu obligatie de intretinere, pt.suma de 50 mil lei findca au specificat ca 150 mil, din valoarea casei ii dadusem, Tata a murit dar mama este in viata, intrebarea mea este : poate nevasta-mea sa ceara partaj la divort din aceasta casa?
Teoretic NU , dar banii pe care i-ati dat erau din banii "castigati" in timpul casatoriei , deci "bani comuni"?. Acestia in cota de 1/2 pot fi revendicati.
daca acest contract de vanzare cumparare a fost facut casatorit fiind, aceasta casa intra in masa partajabila daca si cei 150 mil au fost platiti in timpul casatoriei.
daca au fost platiti doar 50 mil in timpul casatoriei si in acest caz ii veti plati o mica sulta sotiei
Si daca nu e trecuta, caci instrainarea daca e in timpul casatriei se aplica prezumtia de bun comun, indiferent cine e trecut si pe unde... Prezumtia nu se poate inlatura prin vointa partilor, fie ca ea se manifesta prin eludarea unuia dintre soti sau prin specificatii exprese.
Cat s-a platit in timpul casatoriei si din ce contributii, urmeaza a se stabili daca e cazul. Nu numai cota de contributie coteaza la atribuirea in natura a bunului.