avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorie in italia divort in Romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorie in italia divort in Romania

Buna seara
suntem o pereche de romani cu resedinta in ambele tari dar vrem sa divortam pe cale amiabila in Romania,casatoria e transcrisa in Romania,va rog sa-mi spuneti ce acte avem nevoie si daca trebuie apostilate in Italia,cererea o va face unul dintre noi si am vrea sa stim daca trebuie sa fim amandoi la depunerea actelor sau e destul sa fie numai unul...eventual daca trebuie sa ne infatisam vreodata amandoi sau se poate face o procura unui avocat,doamna a ramas cu numele de fata.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mihai007 , utilizator 21:30, 13 Martie 2010
Este indicat sa faceti un divort prin acord.
Daca va permiteti sa va angajati avocat veti putea sa va vedeti de drum ulterior.

avocat Claudiu Lascoschi
Divortul se face la judecatoria pe raza careia ati avut ultimul domiciliu comnun (in Romania), cautati un avocat de acolo si o sa va fie mult mai simplu...

Avocat Isacescu
Casatoria fiind transcrisa in Romania,puteti formula actiune de divort.
Trebuie sa depuneti actiunea de chemare in judecata semnata de ambii soti,daca doriti sa va despartiti de comun acord,transcrierea acesteia,certificatul de casatorie apostilat
Ma interesa mai exact ce acte imi trebuie la dosar si daca la toate trebuie apostila de aici si care trebuie in original sau pot fi fotocopii...acum sunt in Italia dar cum luna asta merg in tara as vrea sa plec cu actele pregatite de aici.

Multumesc
certificatul de casatorie trebuie depus in original .
celelalte acte se depun in copii xerox.

Alte discuții în legătură

Divort crystal crystal buna ziua ma numesc alina si sunt casatorita in liban si as dori sa divortez precizez ca , casatoria nu a fost inregistrata in romania iar el nu a venit deloc ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare divort in romania moni3463 moni3463 Buna ziua. Am fost casatorita in SUA, s-a pronuntat divortul recent tot in SUA. Eu, venita in tara, nu am inregistrat inca casatoria la starea civila. Am ... (vezi toată discuția)