avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis conducere in caz de dubla cetatenie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis conducere in caz de dubla cetatenie

Buna ziua!
In cazulmeu ,am dubla cetatenie (sunt cetatean roman si cetatean moldovean).Problema care s-a ivit este :am dreptul de a circula in Romania cu permis obtinut in Republica Moldova? Mentionez ca masina pe care imi apartine este inmatriculata in Romania.Va rog ,daca se poate sa imi argumentati raspunsul in temeiul legii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:28, 9 Martie 2010
Reproduc unele prevederi din legislatia rutiera romaneasca.

Art. 42 din Regulamentul de aplicare a Codului rutier prevede:

Permisul de conducere eliberat de o autoritate străină se preschimbă, în condiţiile legii, de către serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul instituţiei prefectului pe raza căreia titularul are domiciliul sau, în cazul cetăţenilor străini şi al cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate, reşedinţa.

Art. 27.din Codul rutier prevede:
(1) Persoanele care işi stabilesc domiciliul ori reşedinţa in Romania pot solicita obţinerea permisului de conducere la autorităţile competente pe a căror rază işi au domiciliul sau reşedinţa, in condiţiile prevăzute la art. 24 alin. (1) şi (6).
(2) Cetăţenii romani cu domiciliul in străinătate pot solicita in Romania obţinerea permisului de conducere la autorităţile competente pe a căror rază işi au locuinţa deţinută in proprietate sau inchiriată. in sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, locuinţa din Romania a cetăţeanului roman cu domiciliul in străinătate se consideră reşedinţă.
(3) Persoanele prevăzute la alin. (1) şi (2) trebuie să facă dovada că nu sunt titulare ale unui permis de conducere eliberat de o autoritate străină.
(4) Se interzice deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale.

Cred ca aceste doua prevederi legale sunt lamuritoare pentru problema dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua permise de conducere - este posibil? radu vasile radu vasile Buna ziua, detin permis de conducere strain si vreau sa stiu daca am dreptul sa fac scoala de soferi in Romania pentru a obtine si unul romanesc. Se poate ... (vezi toată discuția)
Obtinere permis conducere cetatean strain simoalin simoalin Buna ziua, as dori sa stiu daca un cetatean UE poate sa dea examen si sa obtina permis de conducere in Romania. Mentionez ca este om de afaceri din Marea ... (vezi toată discuția)
Permis unguresc bulvaif bulvaif Buna Ziua. Acum 2 zile am primit Permisul de Conducere Auto din Ungaria unde am obtinut categoriile B si C+E. Problema este ca si in Romania am un Permis ... (vezi toată discuția)