avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Majorare impozite 2010...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Majorare impozite 2010...

Buna ziua...stiu ca Guvernul a hotarat ca incepand cu 2010 sa se mareasca impozitele..pe cladiri, terenuri etc
si s-a spus ca ptr terenuri de ex majorarea va fi facuta pana la 20%. adevarat?
atunci pe ce considerente. o primarie poate majora acest impozit cu 40%?
este legal?
pana la ce procent are libertate Primaria sa majoreze acest impozit?
se poate face vreun demers?--
un primar profita de necunoasterea legilor de catre consilierii sai si de lipsa informatiei a oamenilor ...trebuie sa facem ceva,nu?
cel putin sa informam acesti bieti oameni de la tara care saracii habar nu au de ce li se majoreaza darile...cel putin sa li se explice

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 12:21, 10 Martie 2010
Tot ceea ce ati spus este sub impulsul necunoasterii prevederilor legale . Si asta se probeaza :
1. prin H.G. nr. 956/2009 , privind nivelurile pentru valorile impozibile , impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora, precum şi amenzile aplicabile începând cu anul fiscal 2010 , GUvernul a decis majorarea in medie cu 20% a impozitelor si taxelor , insa Consiliile locale pot majora aceste impozite si taxe cu inca pana la 20% peste nivelul prevazut in actul normativ .
2. Toate hotararile emise de Consiliile locale/Judetene sunt supuse controlului de legalitate al Institutiilor Prefectului , iar cele care nu respecta prevederile legale sunt atacate in ultima faza in contencios administrativ .
Asa ca .... :stunned:
In afara de ceea ce a scris dl. adrianmarin pot sa completez cu experienta personala. Suntem in aceeasi situatie. Majorarea se datoreaza actului normativ mentionat cat si faptului ca respectivul Consiliu Local, probabil in ultimii 3 ani, nu a majorat aceste taxe. Deci, in 2010 a aplicat majorarea prevazuta in HG 956/2009 cat si majorarile prevazute in actele normative de modificare a Codului Fiscal mai vechi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare taxe si impozite locale lavylavv lavylavv Buna ziua. As dori si eu daca se poate sa ma informati cu privire la urmatoarele: cum se calculeaza impozitul pe teren extravilan , intravilan si cladiri si ... (vezi toată discuția)
Taxe locale bagoly miklos bagoly miklos consiliul local a votat marirea taxelor locale (impozit cladiri si terenuri, impozit mijloace de transport) cu 50%, va intreb daca este legal in contextul cind ... (vezi toată discuția)
Cu cat pot creste consiliile locale taxele si impozitele locale catapa catapa Buna ziua, Cu cat poate creste consiliul local taxele si impozitele locale ? Primaria de care apartin printr-o hotarare anterioara 2009 a crescut temporar ... (vezi toată discuția)