avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... trusa, triunghiuri si stingator
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

trusa, triunghiuri si stingator

Buna ziua!
Mi-am cumparat recent o masinuță (second-hand binenteles pe criza asta!!!!!!!) si trebuie sa ma dotez cu trusa medicala, doua triunghiuri reflectorizante si stingator de incendii. As vrea sa stiu de unde le pot procura, ce conditii trebuie sa indeplineasca(omologare RAR, garantie), citi litri trebuie sa aiba extinctorul si toate celelalte conditii sau criterii cerute de lege ptr. ca domnii Politisti sa nu ma amendeze!!!! Va rog sa ma ajutati!! Va multumesc anticipat!
O zi fara evenimente rutiere!
Cel mai recent răspuns: ken , utilizator 14:19, 16 Aprilie 2010
Accesoriile legal prevazute le achizitionati de la unitatile auto specializate sau chiar de la statiile peco
Intentionez sa-mi cumpar o masina, de la Renault, insa cei de-acolo mi-au spus ca trusa, triunghiul/triunghiurile (pentru ca nu stiu cate imi dau) si extinctorul trebuie sa le iau neaparat de la ei, contra sumei de 42 de euro. Este legala o astfel de prevedere, care nici nu stiu daca apare explicit in contract sau nu? Nu am gasit nicio lege, ord. sau hot. care sa prevada asa ceva. Din cate stiu, poti sa le achizitionezi de la orice producator, atat timp cat sunt avizate corespunzator. Multumesc anticipat pentru raspuns.
~ Conținut șters la cerere ~

Multumesc pentru raspuns, desi intuiam ca in proportie de 95% acesta va fi. Si totusi, cum as putea eu sa refuz achizitionarea acelui pachet (trusa+2 triunghiuri+stingator), pe motiv ca in alta parte le-am gasit mult mai ieftin (chiar sub jumatate din pret)? Presupun ca totusi, in cazul acesta, dealerul Renault incalca unele norme legale in vigoare. Astept deocamdata si raspunsul oficial al celor de la Renault (daca-l voi primi).
Daca trusa medicala si triunghiurile indeplinesc standardele aratate le puteti achizitiona de la orice managazin specializat sau de la PECO,la preturi mai mici

Alte discuții în legătură

Doua triunghiuri reflectorizante pentru autoturisme Mariralu Mariralu Buna ziua , Am citit intr-un newsletter primit de la Avocatnet.ro , cum ca fiecare autovehicul ar trebui sa fie echipat cu 2 triunghiuri ... (vezi toată discuția)
Amenda trusa medicala si stingator cu termen de valabilitate expirat dorely dorely Buna ziua ,am o problema cu un proces verbal si vreau cu stima sa va intreb daca ma puteti ajuta cumva.Este o amenda pentru ca am avut trusa medicala si ... (vezi toată discuția)
Perioadă valabilitate sasugorj sasugorj Bună ziua .Se tot vorbește despre obligativitatea de a avea autovehcolul dotat cu trusă medicală ,stingător și triunghiuri reflectorizante omologate ,dar ... (vezi toată discuția)