avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Doua triunghiuri reflectorizante pentru autoturisme
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Doua triunghiuri reflectorizante pentru autoturisme

Buna ziua ,

Am citit intr-un newsletter primit de la Avocatnet.ro , cum ca fiecare autovehicul ar trebui sa fie echipat cu 2 triunghiuri reflectorizante.
Eu am citit art. 8 din Codul rutier , dar nu am gasit undeva mentiunea ca ar trebuie sa fie 2.
M-am gandit ca poate din folosirea pluralului in exprimare , dar atunci nu e corect pentru ca s-a folosit pluralul si la truse si la stingatoare.
Daca se poate sa ma lamureasca si pe mine cineva.

Multumesc pentru timpul acordat,
M.
Cel mai recent răspuns: Mariralu , utilizator 11:42, 16 Noiembrie 2011
Unul e deajuns. De fapt nu ar avea rostul sa ceara doua ca nu ai unde sa-l pui pe al doilea in caz de incident in trafic.
triungiul reflectorizant se amplaseaza la 50 de metri in spatele masinii(legislatia)nu se prevade si alt triunghi!
Un singur triunghi este suficient dar daca aveti doua este bine sa le folositi pe amandoua pt mai multa siguranta pt ca sunt nopti cu ceata in care va poate ajuta.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Multumesc pt. raspuns , dar tot nu sunt lamurita ... un newsletter de la avocatnet.ro ( www.avocatnet.ro/content/art... ,

"13. conducerea unui autovehicul care nu este dotat cu trusa medicala, triunghiurireflectorizante si stingator pentru incendii, omologate."

Am intalnit oameni care ar fi luat amenda pentru ca nu au avut 2 triunghiuri , am sa incerc sa intreb si la politia rutiera pentru a incerca sa aflu adevarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sant dotarile obligatorii ale autoturismului ? armo armo in ultimul timp s-au indesit controalele la stingatoare , truse medicale , triunghiuri , veste reflectorizante . va rog comunicati-ne legea , articolul etc ... (vezi toată discuția)
Amenda trusa medicala si stingator cu termen de valabilitate expirat dorely dorely Buna ziua ,am o problema cu un proces verbal si vreau cu stima sa va intreb daca ma puteti ajuta cumva.Este o amenda pentru ca am avut trusa medicala si ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal radar mobil bbarlea bbarlea Buna ziua, In 1 mai 2009 am fost oprit de un echipaj de politie cu motivul ca ma deplasam cu 65 km/k in localitate. Aparatul radar era amplasat pe un Logan ... (vezi toată discuția)