Buna ziua!
Am (avut) un credit la cea mai.... banca.
Pe 20 ian 2010 era data de rata si am fost pe 12 febr 2010 sa platesc.
Mi s-a spus ca nu am niciun credit.
Pe 11 febr 2010 ( cu o zi inainte ) m-au vandut la recuperatori.
Nu m-au anuntat in scris comform contractului (nici prin sms, telefon, e-mail...).
Doresc sa-i actionez in instanta.
Ce instanta are aceasta competenta? (judecatorie, tribunal, curte).
Ce fel de actiune sa fac? (chemare in judecata,....)
Ce ma sfatuiti?
Va multumesc.
Buna ziua !
Competenta apartine instantei de la sediul principal al bancii, dar conform legii 126/2006 a medierii, este necesara procedura prealabila a medierii.
Oricum va sfatuiesc sa notificati banca creditoare in acest sens, banca centrala( BNR) ca institutie de reglementare in domeniu, OPC- ul si nu in ultimul rand- daca banca creditoare nu v- a notificat inainte de a va transmite datele catre firma de recuperari, in baza legii 677/ 2001 a protectiei informatiilor- sesizati si Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ( adresa o gasiti pe internet), pentru transmiterea neautorizata a datelor proprii.
Cu stima !
P.S. toate sesizarile le trimiteti recomandat cu confirmare de primire.
Cu stima !
si eu sunt in aceeasi situatie ca si dvs, cu aceeasi institutie bancara. Din cate stiu eu, in contractul de credit pe care l-ati incheiat cu banca exista un articol care spune clar ca, in situatia in care nu va respectati angajamentele contractuale, banca are dreptul de a cesiona creanta fara a va instiinta. Va rog recititi contractul cu atentie.
Buna ziua
Si eu ma aflu intr-o situatie similara doar ca nu cu o banca ci cu o ifn! Fara sa fiu notificata in prealabil mi-au trimis dosarul la o firma de recuperatori!Am luat legatura cu acestia si am convenit sa platesc esalonat,dar ma revolta modul in care suntem tratati de aceste institutii sau mai bine zis camatari! sunt niste hoti care fura legal,iar noi cei pacaliti niste fraieri si chiori care nu citim ce semnam!De fapt la ce ajuta sa citim?(intrebare retorica)La cat de tare ne doream la vremea aia acele produse sau banii....tot asa era si daca citeam
Divort 2
alexandrav
sunt acceasi fata de la subiectul cu divotr...vreau sa va informez cu noutatile care sau produs in ultimele zile de cand v-am scris...daca pana acum cumnata ... (vezi toată discuția)