avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Regim TVA achizitie comunitara second hand
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Regim TVA achizitie comunitara second hand

Va urmaresc deja de mult timp si appreciez efortul pe care toata lumea il face in acest forum.

Acum ma vad silit si eu sa va cer sprijinul:

Societatea noastra are ca obiect de activitate productia grafica / photo.
Societatea nu este platitoare de TVA.

In vederea desfasurarii activitatii (nu in scop de revanzare), intentionam sa facem o achizitie comunitara pentru un echipament second hand (laborator foto digital).
Firma partenera din Anglia este platitoare de TVA si ei vor emite factura pentru suma totala care include valoarea echipamentului , TVA , cheltuieli de transport si instalare.
Firma este revanzator al echipamentului.
Valoarea facturii va fi sub 10 000 de EUR.

Dupa consultarea mai multor experti contabili am primit diferite raspunsuri cu privire la aplicarea regimului TVA in aceasta situatie.

Ma vad nevoit sa va cer sprijinul pentru clarificarea regimului TVA si a procedurii de declarare.

Cu multumiri ,

Mircea
Cel mai recent răspuns: Mrosca , utilizator 05:38, 11 Martie 2010
fiind vorba de o achizitie intracomunitara efectuata de o persoana impozabila neinregistrata in scopuri tva, a carei valoare nu depaseste pragul de 10.000 euro, operatiunea este taxabila in anglia si furnizorul va va emite o factura cu tva 15% sau daca doreste, in functie de legislatia engleza, poate aplica tva la marja de profit, fiind un bun second-hand.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

Acum totul pare clar.

Cu stima,

Mircea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziții intracomunitare de autovehicule uzate. cum se stabilește tva la revânzare, și ce trebuie să conțină factura? yme yme Suntem un SRL platitor de TVA si mportam masini SH in scopul revanzarii acestora . Facturile externe nu contin TVA . La revanzarea catre o persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Baza impozabila tva operatiune triunghiulara/regim special second hand miha1978 miha1978 Buna ziua! Va solicit ajutorul in legatura cu doua situatii: 1. O firma din Romania achizitioneaza masini second-hand din Germania si le revinde in Franta. ... (vezi toată discuția)
Livrare in romania auto second hand achizitionat din ue eleonorac eleonorac Buna ziua, am o nelamurire:o persoana juridica inregistrata in scopuri de tva si inscrisa in ROI, achizitioneaza auto second hand din UE.Cand vinde auto in ... (vezi toată discuția)