In anul 2002 Comisia locala de fond funciar a eliberat pe numele unei matusi o adeverinta de proprietate ,in calitate de mostenitoare a mamei sale.In realitate suprafata respectiva a fost recunoscuta doar pe hartie (fara sa fie pusa in posesie cu nici o suprafata),ca o diferenta intre suprafata validata de Comisia judeteana de fond funciar in baza Lg.1/2000 si cea in baza Lg 18/1991.Suprafata validata in baza Lg.18/1991 i-a fost atribuita fratelui matusii mele, matusa mea a ramas doar cu adeverinta de proprietate.Anul trecut matusa mea a murit .Mai are vreo valoare adeverinta de proprietate?
Actul este unul valabil . Cererea a fost facuta pe autor (mama matusei dvs,) cu mostenitorii sai . Trebuie sa va interesati la primarie despre eventualitatea emiterii unui titlu de proprietate in baza acestei adeverinte / daca s-a emis titlu de proprietate pe acele suprafete de teren .
adeverinta de proprietate am obtinut-o eu printr-o procura generala de reprezentare.Acum ca matusa mea a murit ,cine are calitate sa se ocupe de obtinerea dreptului de proprietate -eu sau mostenitorii legali?(In codul civil fiind specificat ca mandatul nu inceteaza prin moartea celui care l-a dat).
Daca s-a emis in anul 2002, primarul se preleveaza de faptul ca adeverinta este valabila doar 90 zile de la emitere, adica timpul necesar emiterii titlului de proprietate.