din septembrie a.c. am mutat copilul la o scoala particulara din Bucuresti.Am intrebat de carnetul cu alocatia de stat pentru copil si mi-au raspuns ca nu mai are dreptul la alocatie de stat fiind la o scoala particulara.E drept?conform carei legi?Ce legatura are scoala cu alocatia?Copilul este tot cetatean roman,nu?Multumesc frumos!Ana C
Copiii care urmeaza una dintre formele de invatamant prevazute de lege beneficiaza de alocatie de stat pentru copii pana la implinirea varstei de 18 ani. Sistemul national de invatamant cuprinde unitati si institutii de invatamant de stat si particulare.
Intrucat legea nu face distinctie intre stat si particular, copilul dvs are dreptul la alocatie de stat.
Copiii care urmeaza una dintre formele de invatamant prevazute de lege beneficiaza de alocatie de stat pentru copii pana la implinirea varstei de 18 ani. Sistemul national de invatamant cuprinde unitati si institutii de invatamant de stat si particulare.
Intrucat legea nu face distinctie intre stat si particular, copilul dvs are dreptul la alocatie de stat.
Forma de invatamant pe care o urmeaza copilul nu are nici o relevanta in ceea ce prveste drepturile sale conferite prin lege la alocatie pana la varsta de 18 ani.
Asa incat copilul are dreptul la alocatie iar daca cateva luni nu a primit-o pentru considerentul ca e la o scoala particluara aveti dreptul la aceasta alocatie retroactiv de la momentul la care a fost sistata plata acesteia.