avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt infiat sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt infiat sau nu?

Buna ziua tuturor!

In primul rand, sper ca am ales categoria potrivita sa pun intrebarile care vor urma.

Am o mare problema care ma framanta inca din copilarie, dar acum vreau sa urmez o cale legala prin care sa pot afla acest lucru.

Multi vecini, prieteni mi-au spus un lucru pe care nu l-am crezut: ca as fi infiat de parintii mei. Acest lucru l-am crezut abia in momentul in care un prieten foarte bun mi-a spus asta si inca alte lucruri de care eu stiam, dar nu am vorbit cu nimeni.

Stiu oarecum procedura: trebuie sa chem in instanta (la Tribunal mai exact) Directia de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului si Oficiul Roman pentru Adoptii.

De asemenea, anterior citarii acestora in instanta, trebuie sa fac nu stiu ce teste psihologice care sa demonstreze ca nu voi "inebuni" afland aceste informatii :P.

Problema e cam in felul urmator: m-am dus la biroul de informatie a Tribunalului Iasi si doamnele de acolo au incercat oarecum sa ma consoleze, dar nu mi-au spus exact: cum chem in instanta cele doua institutii de stat?
Trebuie facuta o plangere? Daca da, unde anume?

Multumesc anticipat,
S.A.D. Iasi
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 16:29, 18 Martie 2010
Inainte de a face vreun demers pe cale juridica,de ce nu discutati cu parintii dvs.aceasta problema care va framanta de atata vreme?
Este dreptul dvs.de a sti daca intr-adevar ati fost sau nu adoptat,astfel incat cel mai indicat lucru este sa vorbiti direct si deschis cu parintii.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
luiza2008, utilizator
Buna ziua ! Primul pas si cel mai simplu a fost indicat de luiza2008 . In caz ca nu obtineti vreun rezultat astfel , duceti-va la primaria locului de nastere trecut in certificatul de nastere , la starea civila si solicitati sa va specifice daca pe marginea actului de nastere exista vreo mentiune (mai precis mentiunea de adoptie cu precizarea hotararii judecatoresti in baza careia a fost inscrisa respectiva mentiune ) . Nu trebuie sa dati pe nimeni in judecata , este o stare de fapt , nimeni nu-si alege parintii .....
Hello again!
Am revenit cu noutati in ceea ce priveste subictul deschis.
Am fost la starea civila unde am fost nevoit sa cer neaparat audienta la domnul director.
Acolo mi-a confirmat ca sunt adoptat, mi s-a dat hotararea judecatoreascai in baza careia a fost inscrisa respectiva mentiune.
Acum, care ar fi urmatorul demers ca sa imi aflu parintii firesti? Dar mai ales, care ar putea fi costurile? (cat am cautat pe internet si pe cati am intrebat, nimeni nu stia). Aici e ultima speranta :D

Multumesc anticipat!
discutati cu parintii dvs. adoptatori , acum , ca tot ati aflat ca ati foast adoptat. Informatiile privind parintii firesti ai copilului adoptat sunt confidentiale, din cate cunosc, asa incat , daca parintii adoptatori ii cunosc si vor considera de cuviinta sa va dezvaluie identitatea lor, ii veti putea cunoaste, altfel, va va fi foarte greu daca n u aveti macar un cat de mic indiciu. Totusi, ar fi bine sa mai meditati inainte de a porni vreo actiune de cautare, si in acelasi timp sa incercati sa nu lezati serntimentele parintilor adoptatori, intrucat acestia, am convingerea ca v-au crescut cu multa daruire si dragoste. Succes.
tudorsad a scris:


Acolo mi-a confirmat ca sunt adoptat, mi s-a dat hotararea judecatoreascai in baza careia a fost inscrisa respectiva mentiune.


Ati primit in mâna aceasta hotarare judecatoreasca sau vi s-a indicat numarul dosarului si anul in care s-a facut adoptia ? Daca nu aveti documentul atunci il puteti obtine (in copie legalizata) de la institutia care a gerat adoptia (tribunal sau consiliul popular mai inainte de Revolutie) si in el veti gasi informatii despre cine v-au fost parintii. Pentru a afla adresa lor actuala va puteti adresa Directiei generale de evidenta informatizata a persoanelor din orasul in care domiciliati dvs. sau parintii biologici (daca aveti vreo informatie in acest sens) si in baza unei solicitari justificare cu documente (de exeplu decizia de adoptie) puteti cere informatii despre domiciliul actual al parintilor biologici. Vi se vor comunica niste informatii in acest sens numai daca respectivii doresc sa ii contactati.

(vad ca sunteti din Iasi, cititi ce trebuie sa faceti in acest sens pe site [ link extern ] )
Succes!

Alte discuții în legătură

As dori sa imi caut mama naturala, nu stiu unde sa ma adresez firewolf firewolf sunt majora , am fost infiata de la un camin de copii, certificatul de nastere este emis in 1975 eu fiind nascuta in 1974 , pe certificat apar doar numele ... (vezi toată discuția)
Adoptie nastase.cris nastase.cris Buna ziua, As dori sa stiu care este actul doveditor al unei adoptii? Va prezit un caz concret ... Sotia mea (nascuta in 1975) a fost adoptata in anul ... (vezi toată discuția)
Gasirea parintilor biologici marialigia marialigia am 26 de ani si am fost infiata in jurul varstei de 2 ani. nu am nicio informatie despre mama mea biologica. familia adoptiva nu mi-a furnizat niciodata nici ... (vezi toată discuția)