avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie

Buna ziua,

As dori sa stiu care este actul doveditor al unei adoptii?

Va prezit un caz concret ...
Sotia mea (nascuta in 1975) a fost adoptata in anul 1978, dar nu am gasit nici un act care sa ateste aceasta adoptie, un act semnat intre cele doua familii.
Tot ce este concret e certificatul de nastere in care la parinti apar cei adoptivi, certicatul este datat 1978 si este emis de catre comuna unde au domiciliul parintii adoptivi.

Intrebarea e .. acest certificat atesta calitatea de mostenitor, sotia fiind unicul copil?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 21:24, 27 Ianuarie 2011
Normal, din moment ce are certificat de nastere in care sunt trecuti parintii adoptivi.
Certificatul de nastere a fost emis, cel mai probabil, ca urmare a prezentarii unei sentinte judecatoresti.
nastase.cris a scris:

Buna ziua,

As dori sa stiu care este actul doveditor al unei adoptii?

Va prezit un caz concret ...
Sotia mea (nascuta in 1975) a fost adoptata in anul 1978, dar nu am gasit nici un act care sa ateste aceasta adoptie, un act semnat intre cele doua familii.
Tot ce este concret e certificatul de nastere in care la parinti apar cei adoptivi, certicatul este datat 1978 si este emis de catre comuna unde au domiciliul parintii adoptivi.

Intrebarea e .. acest certificat atesta calitatea de mostenitor, sotia fiind unicul copil?

Multumesc

Acest act atesta ca sotia dvs. are ca parinti pe X si Y asa cum i-ar avea daca ar fi fost nascuta de catre mama adoptiva. Asta inseamna ca adoptia s-a facut cu toate efectele unei filiatiuni firesti si, in fata legii, nu exista nici o diferenta intre un copil adoptat si un copil biologic.

Ca sa afle un numar de dosar de adoptie, sotia dvs. se poate adresa serviciului de stare civila care i-a eliberat certificatul de nastere si sa solicite informatii despre mentiunile facute in registrul de stare civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire IONEL1964 IONEL1964 Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea problema: Socrii mei (decedati) au avut impreuna doi copii , sotia mea si inca un baiat , care la varsta de ... (vezi toată discuția)
Mosteniri Marinela Marin Marinela Marin Cum pot obține certificatele de deces și certificatele de naștere ale părinților adoptivi? Se poate cere duplicate la primăria comunei sau trebuie să ... (vezi toată discuția)
As dori sa imi caut mama naturala, nu stiu unde sa ma adresez firewolf firewolf sunt majora , am fost infiata de la un camin de copii, certificatul de nastere este emis in 1975 eu fiind nascuta in 1974 , pe certificat apar doar numele ... (vezi toată discuția)