avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale se poate micsora sau chiar elimina atributiile ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

se poate micsora sau chiar elimina atributiile directiei sanitar veterinare in domeniul legumelor fructelor?

Parintii mei detin o societate comerciala , care se ocupa cu comercializarea en-gros ,cu ridicata, a fructelor si legumelor, nefiind imporatatori. In primul rand detin autorizatie dsv valabila, platesc catre acestia din 2007 pana la sfarsitul anului 2009 lunar 208 lei pe factura, iar din 2010 se platesc in jur de 300 lei o data la 2 luni. dupa toate acestea au primit amenda cu proces-verbal de la dsv semnata de un medic veterinar consilier superior in valoare de 2000 lei. Dupa stampilarea procesului verbal , doctorul veterinar, agentul de control, mai adauga la procesul-verbal luarea unor probe de catre dansii ( care nu constau intr-un kg din 2 -3 produse) contra cost, de care nici macar nu i-a informat pe detinatorii societatii. Chiar nu se poate face nimic contra acestor institutii? Ce treaba are sanitar-veterinarul cu legumele - fructe? Mentionez ca avem special caen pentru ei facut de depozitari. Chiar statul vrea sa inchida toate firmele? Adica ei fac ce vor pe banii investiti de parintii mei. Exista vreo petitie, ceva, pentru a fi inainta la parlament ca sa mai rareasca aceste controale, sau sa nu le mai dea atributii celor de la dsv asupra fructelor si legumelor? Mentionez ca se fac controale si prelevari de probe si de la Fitosanitar si Ministerul agriculturii.Va rog sa ma ajutati macar cu o idee. va multumesc! Ar trebui sa se inceteze aceste abuzuri asupra comerciantilor.
Cel mai recent răspuns: roxana - elena , utilizator 09:56, 11 Martie 2010
va ajutam doar cu o idee...;) daca considerati ca functionarii care reprezinta aceasta institutie fac abuz in serviciu si exagereaza in controalele pe care le fac, puteti sa-i chemati in judecata pentru abuz in serviciu, sau chiar sa le "pregatiti o surpriza"... un flagrant de luare de mita si "i-ati rezolvat"...:thumbup:
Formulati contestatie impotriva procesului verba in termenul legal de 15 zile si dovediti cu acte si cu martori ilegalitatile pe care pretindeti ca le-au comis organele de control.
Cu privire la micsorarea atributiilor/prerogativelor unui organ de control se ocupa legiuitorul,deci pana la modificarea legii,nu poate fi discutat acest aspect.
multumesc mult pt idei! In situatia mea sunt foarte multe societati comerciale.se poate sa ne adunam mai multe societati si sa facem contestatii la procesele verbale?Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controale dsv la interval de 4 luni contra unui cost de 50 lei ginan ginan Stimati domni, Poate ma ajuta cineva in a ma lamuri in urmatoarea problema: acum 1 luna am infiintat o I.I. cu obiect activitate comert cu legume -fructe si ... (vezi toată discuția)
Abuzurile primarului gigibos gigibos Cu respect! Este vorba de un primar dintr-o comuna care a venit in control la un magazin mixt.Controlul l-a facut la acte si marfa fara sa scrie in registrul ... (vezi toată discuția)
Scadere marfa din gestiune in vederea lichidarii firmei agherghina agherghina Cum procedeaza o societate comerciala care a facut demersurile in vederea lichidarii, dar are stoc de marfa - care exista doar scriptic? Marfa era de tip ... (vezi toată discuția)