avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... completare vechime in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

completare vechime in cartea de munca

Va prezint o situatie pe care vreau sa o rezolv :
-sotia mea a terminat liceul in 1971 si s-a angajat la 1 august cu contract de munca platind cas si contributie suplimentara, asa cum era prevazut in legislatia acelei perioade
-in 1973 la 01 octombrie s-a prezentat la fac. de agronomie unde reusise la examen
-pentru intocmirea dosarului de pensionare a solicitat primariei pe raza caruia functionase CAP la care dupa terminarea facultatii si-a continuat activitatea devenind ing, sef, dar primaria a raspuns ca nu detine acte de la acest CAP, fara a motiva acest fapt
-din acea perioada are doi martori cu carte de munca din acea perioada solicitata, unul fiind ing. sef din acea perioada si celalt sef de ferma
Cum trebuie sa procedeza pentru a obtine adaugarea acesteivechimi in cartea de munca pentru intocmirea dosarului de pensionare
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 11 Martie 2010
Trebuie sa obtina adeverinta ,in conditiile legii,care sa ateste perioada,incadrarea si retributia aferenta activitatii prestate.
Poate solicita reconstituirea vechimii in munca pentru acea perioada ..
Potrivit Decretului nr. 92/1976, reconstituirea vechimii în munca se poate realiza în temeiul unei cereri adresate comisiei competente, dupa locul unde solicitantul îsi are domiciliul, însotite de înscrisuri din care sa rezulte ca între partile aratate în cerere a existat un raport de munca, precum si de dovezi care sa confirme ca nu s-au putut obtine actele necesare dovedirii situatiilor ce urmeaza a se stabili de catre comisie.
Prin cerere se vor indica cel putin doua persoane pentru fiecare perioada reconstituita, dintre cele care dovedesc cu acte ca au lucrat în aceeasi perioada si unitate cu solicitantul.

Adresati-va cu o cerere in acest sens Directiei de Munca din judetul in care aveti domiciliul.
De comisie am citit si noi da nu se precizeaza nicaieri care e aceasta comisie, unde se afla si de cine apartine
Sesizati oficial situatia cu care va confruntati la directia de munca locala
da, sesizati situatia dvs la directia de munca locala
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
diablo, utilizator

Alte discuții în legătură

Reconstituirea vechimii in munca loredana.m loredana.m Buna seara, am urmatoarea problema: tatal meu este pensionat pe caz de boala, dar nu i s-a luat in considerare la calculul pensiei, 8 ani pe care i-a lucrat cu ... (vezi toată discuția)
Ajutor in probleme legate de cartea de munca Mviorica Mviorica Am avut o societate fiind angajata in perioada 1992-1998 platind contributiile la zi sotul a fost administrator acum decedat, cei de la cartea de munca nu vor ... (vezi toată discuția)
Reconstituirea carierei profesionale emil ion emil ion Am o problema,va rog sa ma ajutati.Este vorba de sotie.In anul1976 a lucrat timp de 6 luni la o intreprindere,cartea de munca respectiva s-a pierdut.A ... (vezi toată discuția)