avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor in probleme legate de cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor in probleme legate de cartea de munca

Am avut o societate fiind angajata in perioada 1992-1998 platind contributiile la zi sotul a fost administrator acum decedat, cei de la cartea de munca nu vor sa imi scrie in carnet perioada in care am cotizat motivand ca nu exista contractul de munca. Asi dori sa stiu ce pot sa fac si unde sa ma adresez eu avand toate dispozitiile vizate de banca care atesta platile. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 8 Martie 2011
In ce baza ati platit contributiile la stat pentru acea perioada? ... inscrierile in carnetul de munca se face in baza unui c.i.m.
c.i.m nu il gaseste nimeni carnetele de munca fiind mutate dintr-un oras in altul eu am in scimb statele de plata si dispozitiile originale vizate de banca.
Ar trebui reconstituita vechimea in munca , daca nu exista c.i.m. ....
si la cine ar trebui sa ma adresez?
1. Chiar nu gasiti nici un exemplar din CIM? Nici cel de la comp. RU din unitate si nici cel al dvs.? E vina ITM ca dvs. nu ati pastrat actele si nici nu ati dus un CIM la ITM?
2. Luati toate statele de plata, in original, mergeti la ITM pentru ca, pe acea perioada, se puteau face inregistrari in carnetul de munca si pe baza statelor de plata.
3. Ii dati intruna cu dispozitiile vizate de banca: astea nu se inregistreaza in carnetul de munca.

Alte discuții în legătură

Reconstituire vechime alexandru gaman alexandru gaman In 1995 intr.Service Electronica , a disparut fiind radiata de la RComertului si a disparut asa ditamai cum era , cu arhiva cu tot.Carnetul de munca l-am ... (vezi toată discuția)
Carte de munca luca nuty luca nuty Buna.Am o dilema si cred ca nu sunt singura.Am fost anuntata ca nu se mai fac carti de munca ci doar contracte.In momentul de fata nu lucrez dar am 4 contracte ... (vezi toată discuția)
Ce demersuri sa fac daca am pierdut cartea de muncă și firma nu-mi da adeverința pe ani care i-am lucrat? Anicuta33 Anicuta33 Tatăl meu a pierdut cartea de muncă. Firma unde a lucrat nu vrea sa-i elibereze adeverința in ani care a lucrat 1976-1989 pe motiv că nu este valabilă ... (vezi toată discuția)