Buna.Am o dilema si cred ca nu sunt singura.Am fost anuntata ca nu se mai fac carti de munca ci doar contracte.In momentul de fata nu lucrez dar am 4 contracte de munca de unde am lucrat si imi este frica sa nu le pierd.Pot merge undeva [nu stiu unde] sa cumpar o carte de munca si sa-mi treaca si vechimea?Am pierdut multe oferte din cauza ca nu am CM.X-(
Daca aveti contracte de munca inregistrate la ITM, inseamna ca aveti carte de munca, nu aveti carnetul in care se noteaza stagiile de cotizare.
Acest carnet se poate achizitiona, pe cheltuiala dvs. ( nu stiu cat e in prezent, oricum in jur de 10 lei) la cererea angajatorului actual, exista un formular tipizat la ITM.
Oricum, dupa ce il veti avea, se pot trece retroactiv, fara nici o problema, toate perioadele de cotizare, perioadele in care ati fost in somaj si alte perioade care constituie stagii de cotizare.
Carnete de munca se achizitioneaza de la directiile de munca locale
Puteti solicita unuia dintre angajatorii cu care a-ti incheiat CIM sa solicite eliberare carte de munca
Reconstituirea activitatii/vechimii se adreseaza comisiei competente ,dupa locul unde solicitantul isi are domiciliul,insotit de inscrisuri din care sa rezulte perioadele,
unitatile ,functia detinuta.
Faptul ca ati avut mai multe c.i.m. nu rezolvati nimic ... de la fosti angajatori trebuie sa va luati adeverinte de vechime vizate de ITM pentru perioada lucrata acolo .. acestea tin locul carnetelor de munca ... posibil sa dispara de pe piata aceste carnete.
Carte de munca..
ursu.mihai
Lucrez de 1 an si un pic la o firma mare si acestia mi-au cerut sa aduc cartea de munca unde am lucrat eu inainte sa ma angajez aici.
Nu am reusit sa dau de ... (vezi toată discuția)