avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca..
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca..

Lucrez de 1 an si un pic la o firma mare si acestia mi-au cerut sa aduc cartea de munca unde am lucrat eu inainte sa ma angajez aici.
Nu am reusit sa dau de fosta firma pana in urma cu o saptamana si mi s-a spus ca nu am carte de munca acolo pt ca am lucrat prea putin si nu au apucat sa-mi faca etc etc...
Problema e daca imi fac acum aici carte de munca mai conteaza cel 1 an lucrat la vechime si cum aflu daca mi-au platit fondul de pensii?
Am semnat contract de munca individual cu ei. Pe mine ma intereseaza experienta in primul rand dar acum am impresia ca e ca si cum nu as fi lucrat aici daca nu am carte de munca...
Cel mai recent răspuns: ursu.mihai , utilizator 10:28, 3 Iunie 2009
Problema sta in astfel: Daca la firma anterioara ati semnat un contract individual de munca si ei l-au inregistrat la ITM, chiar daca nu v-au facut carte de munca ii rugati sa va elibereze o adeverinta de vechime din care sa rezulte perioada lucrata, dar , mare atentie sa fie vizata de catre ITM.
Aceasta adeverinta arata vechimea dumneavoastra la locul de munca anterior .
Solicitati de la vechiul angajator o adeverinte de vechime vizata de ITM.
Aceasta adevrinta se face daca nu vi s-a deschis acolo carte de munca. Cu aceasta adevrinta mergeti la actualul angajator si solicitati sa v-o inregistreze in cartea de munca (pe cae ar rebui sa v-a deschida el, in baza unei declaratii a dvs ca nu ati detinut pana acum carte de muna).

Stagiul la pensie se inregistreaza prin declaratii pe care le face angajatorul la pensie, si el exista chiar daca nu vi s-a facut carnet de munca. Puteti verifica daca vreti solicitand contraccost stagiul de cotizare de la Casa de pensii.
Pe mine nu ma intereseaza neaparat vechimea de la fostul loc de munca ci de la actualul unde lucrez de 1 an si inca nu am carte de munca. Daca imi fac acum carte de munca se trece si cel 1 an care il am deja lucrat pe ea? Sau se face cartea de munca de parca sunt angajat de acum?
Cartea de munca se completeaza pe baza contractului de munca semnat de dumneavoastra cu firma angajatoare. Contractul de munca contine elementele: durata contractului, data angajarii, functia, salar de incadrare si nr de inregistrare la ITM, etc. Deci daca data angajarii dumneavoastra este in urma cu un an , acea data se inscrie in cartea de munca ca si data a angajarii dumneavoastra chiar daca cartea de munca se completeaza efectiv anul acesta din lipsa formularului tipizat.
Multumesc pentru raspunsurile rapide...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Avem o persoana care a fost angajata pana in luna iunie in cadrul societatii noastre, dar cartea de munca a tinut-o aks. ... (vezi toată discuția)
Obtinere adeverinta de vechime si contract de munca un_angajat un_angajat Buna ziua! Am si eu o mare problema: acum un an si 4 luni am plecat de la firma la care eram angajata de 2 ani, prin demisie. M-am angajat imediat in alta ... (vezi toată discuția)
Cine completeaza cartea de munca? jade84 jade84 Buna ziua! O scurta intrebare am si eu. Pana acum am fost angajata la 2 societati. Deoarece prima nu mi-a facut carte de munca, am fost la ITM, mi-am luat o ... (vezi toată discuția)