avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire.
Avem o persoana care a fost angajata pana in luna iunie in cadrul societatii noastre, dar cartea de munca a tinut-o aks.
Acum vrea sa o depuna la ITM. Noi ce obligatii avem? Tb sa-i completam o adeverinta prin care sa precizam perioada lucrata la noi ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:41, 20 Iulie 2009
Daca el si-a incetat activitatea in cadrul societatii dvs. si va solicita in scris o adeverinta de vechime, sunteti obligata sa i-o intocmiti si sa va asigurati ca aceasta este avizata de ITM.
O puteti ruga sa va aduca carnetul de munca sa-l completati cu perioada lucrata in cadrul firmei dumneavoastra.
Buna ziua.
Am o nelamurile...sunt stundent si ieri am semnat un contract de munca, dupa care am intrebat si de carte de munca daca mi o elibereaza , ptr ca nu am mai lucrat pana acum. Mi sa zis ca nu se mai gasesc carti de munca si vechimea va fi justificata de o adeverinta de vechime.Acuma vr sa stiu si eu... nu se mai elibereaza carti de munca de acum? sau se vor elibera la anu ...sau eu stiu...multumesc anticipat!
1. Pentru dvs. carnetul de munca nu mai este un document obligatoriu pentru dovedirea vechimii in munca (stagiul de cotizare).
2. Stagiile de cotizare pentru CAS, CASS si Somaj sunt evidentiate la institutiile respective (Casa de Pensii, Casa de Asigurari de Sanatate si AJOFM) in baza declaratiilor lunare transmise de angajator.
3. Dvs. sa pastrati contractele individuale de munca, actele aditionale la acestea si deciziile de incetare a contractelor individuale de munca.
4. De la fiecare angajator de la care plecati sa solicitati o adeverinta de vechime in munca, vizata de ITM.
5. Carnetul de munca va disparea ca document oficial anul viitor, asa ca nu mai aveti nevoie de el.
Momentan nu lucrez si cartea de munca este la mine. Doresc sa stiu daca este bine sau trebuie sa o duc undeva.
O alta intrebare : in timp ce lucram la ultimul loc de munca am terminat si facultatea dar acestia nu mi-au inregistrat diploma pe carte, pot merge eu la ITM sa o inregistrez ( sa fiu sigura ca nu patesc la fel si la urmatorul loc de munca) ?

O zi buna va doresc !

Alte discuții în legătură

Vreau o carte de munca speedy_emilian speedy_emilian Firma la care lucrez mi-a facut contract de munca,nu din prima zi dar nici dupa prea mult timp,firma serioasa ,de cateva luni ne-au taiat bonurile de masa,s-au ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca SanzianaP SanzianaP Buna seara, Am fost angajata 3 luni la o firma cu contract individual de munca inregistrat la ITM. In momentul in care mi-am dat demisia am aflat ca nu imi ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime in munca babu2015 babu2015 Unde ma pot adresa pentru eliberarea unei adeverinte cu vechimea in munca inaine de 01.01.2011. Am carte de munca dar nu apar decat modificarile de salariu. ... (vezi toată discuția)