avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime in munca

Unde ma pot adresa pentru eliberarea unei adeverinte cu vechimea in munca inaine de 01.01.2011. Am carte de munca dar nu apar decat modificarile de salariu. Mentionez ca am avut perioade de concediu fara plata si nu le vad mentionate in cartea de munca. Este corect ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: babu2015 , utilizator 10:24, 3 Decembrie 2015
Ati lucrat in sectorul bugetar sau privat?
1. Daca este vorba de perioade de dupa 31 martie 2001 atunci la Casa de Pensii exista evidenta cu perioadele nelucrate, in baza declaratiei lunare nominale emisa si transmisa de angajator.

2. Daca este vorba de perioade de pana la 31 martie 2001 de ce va intereseaza ca nu sunt inregistrate in carnetul de munca perioadele nelucrate?
Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.

In carnetul de munca trebuiau mentionate si perioadele in care ati beneficiat de CFP.

Puteti solicita fostilor dvs angajatori sa rectifice inscrierile in carnetul de munca, astfel:
= daca ati lucrat in sectorul public , atunci va adresati direct acestora.

= daca ati lucrat in sectorul privat ,avem:
- situatia in care va adresati fostului dvs angajator, daca acesta a avut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca

- situatia in care va adresati ITM-ului, daca fostul dvs angajator nu a avut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca
Am lucrat in sectorul privat, cartile de munca erau pastrate si completate la ITM. Perioadele de concediu fara plata au fost din anul 2005 -2011. A cui este vina ca in cartea de munca nu am perioadele de CFP evidentiate, a firmei unde am lucrat sau a ITM ului.
Unde ar trebui sa ma adresez pt a remedia situatia?
Multumesc!
Va puteti adresa ITM-ului , depunand si copii de pe cererile de CFP aprobate de catre angajator.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Vechime care se poate lua in considerare? mirusaby mirusaby Buna ziua, unei colege nu i s-a trecut in carnetul de munca cativa ani lucrati , acum cand a observat chestia asta i s-a eliberat de la pensii cred ..o ... (vezi toată discuția)
Astept un raspuns urgent - nu imi pot recupera cartea de munca TATARAN TATARAN de la ITM sau oficiu de pensii mi-au pierdut cartea de munca de o perioada lunga tot merg de la usi la usi fara nici un rezultat firmele unde am lucrat au dat ... (vezi toată discuția)
Carte de muncă danmihaela85 danmihaela85 Bună ziua, Numele meu este Mihaela și am o întrebare legată de cartea de muncă, în perioada 2007 -2009 am lucrat la o firmă de retail, fiind și ... (vezi toată discuția)