avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime care se poate lua in considerare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime care se poate lua in considerare?

Buna ziua,
unei colege nu i s-a trecut in carnetul de munca cativa ani lucrati , acum cand a observat chestia asta i s-a eliberat de la pensii cred ..o adeverinta ...care spune ca a lucrat in acea perioada ....i se poate lua in considerare vechimea acee in baza acestei adeverinte ? Ce ar putea face ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 19 Aprilie 2011
Se poate. Sa pastreze cu grija hartia primita.
Daca are acest stagiu de cotizare la casa de pensii e bine.
Poate face cerere pentru perioada netrecuta pe cartea de munca pe itm sau angajator in scopul eliberarii unei adeverinte de vechime.
De la Casa de Pensii cred ca i s-a eliberat un certificat de stagiu de cotizare, in care apare si perioada care nu este trecuta in carnetul de munca.
Pentru acea perioada poate solicita fostului angajator eliberarea unei adeverinte de vechime, iar daca acesta este din sectorul privat se poate adresa si ITM-ului pentru eliberarea unei astfel de adeverinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta perioada lucrata tuilleries tuilleries Buna ziua. Fiului meu ii este necesara (in vederea angajarii intr-o structura MAI), o dovada a faptului ca a lucrat la diversi angajatori si perioada, ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pavela pavela Buna ziua, as dori sa imi spuneti daca pot verifica cumva daca am fost angajat cu carte de munca? de la serviciu mi se tot zice ca nu se mai fabrica carti ... (vezi toată discuția)
Cm pierduta aureliaosman aureliaosman LA ULTIMA FIRMA LA CARE AM LUCRAT ANUL ACESTA(2010) MI S-A PIERDUT CM.INTRE ANII 2002-2009 AM LUCRAT LA O FIRMA.VREAU SA STIU DACA CM A FOST SCANATA DE CATRE ... (vezi toată discuția)