Buna ziua, as dori sa imi spuneti daca pot verifica cumva daca am fost angajat cu carte de munca? de la serviciu mi se tot zice ca nu se mai fabrica carti demunca, si aceste carnete deja sunt scoase din utilizare. Eu vreau doar sa stiu daca am fost sau nu angajat cu carte de munca?mentionez ca am contract de munca stampilat si inregistrat de ITM. Multumesc frumos !!!!
Daca aveti c.i.m. inregistrat la ITM, atunci totul este OK ...
Referitor la carnetele de munca inca de prin 2009 nu prea mai existau pe piata de vanzare astfel de tipizate , intrucat datorita acestui fapt exista salariatii care nu au asa ceva ... Codul Munci prevede ca, munca prestata in baza unui c.i.m. constituie vechime in munca.
Dupa 01.01.2011 nu se mai folosesc asa ceva .... vechimea in munca se va putea dovedi cu adeverinta de vechime eliberata de catre angajator pentru perioada lucrata... de asemenea, printr-un certificat de staiu de cotizare eliberat de Casa de pensii puteti verifica ce stagiu de cotizare aveti la pensie ...
Cartile de munca nu se mai utilizeaza incepand cu 01.01.2011.
Daca ati fi lucrat fara forme legale nu ar fi existat acel contract inregistrat la ITM.
Adresati-va la Casa de Pensii cu o cerere in vederea eliberarii adeverintei de cotizare.Costa 15 lei.
Depinde cand ati fost angajat, deoarece la data de 01.01.2011 a fost abrogat Decretul 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel incepand cu aceasta data nu s-au mai facut inscrieri in carnetele de munca si in conformitate cu prevederile art.279 din Codul Muncii, carnetele de munca au fost eliberate titularilor.
Astfel ca de la aceasta data nu au mai fost eliberate carnete de munca.
Banuiesc ca daca ati fi avut, acesta v-ar fi fost eliberat in anul 2011.
In speranta ca v-am fost de ajutor va urez o zi buna.