avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cand imi face angajatorul carnet de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cand imi face angajatorul carnet de munca?

Buna ziua, as dori sa stiu, dupa cate luni de lucru in cadrul unei unitati, se face carte de munca, mentionez ca nu am mai lucrat in alta parte, deoarece am terminat liceul in 2009 in acelasi an angajandu-ma la firma unde lucrez si acum.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:56, 1 Iunie 2012
Buna dimineata,

Daca v-ati angajat in anul 2009, angajatorul era obligat inca din prima zi sa depuna toate documentele la ITM, in vederea inregistrarii Dvs. ca salariat. Cartile de munca se cumparau la acel moment, urmand ca ITM-ul sa opereze toate modificarile care interveneau in cadrul contractului individual de munca. Incepand cu 1 ianuarie 2011 nu mai exista obligativitatea intocmirii si completarii cartilor de munca (ca si imprimate), toate aceste informatii fiind transmise de angajatori electronic, printr-un program informatic numit Revisal.

ITM-ul a restituit angajatorilor toate cartile de munca. Dvs. trebuie sa solicitati angajatorului cartea de munca pentru perioada lucrata in 2009-2010. Daca nu ati avut carnet de munca, solicitati la ITM o adeverinta din care sa reiasa aceasta perioada de stagiu la angajatorul Dvs.
@ mihai_bujor

1. Avand in vedere ca la data angajarii era in vigoare Decretul nr.92/1976 , va pot spune ca, carnetul de munca se intocmea in termen de cel mult 30 de zile de la incadrarea in munca.

2. Din anul 2009 tipizatele de carnete de munca se gaseau foarte greu de achizitionat, astfel incat foarte multi angajati nu li s-au inticmit asa ceva.

3. In cazul dvs, vechimea in munca se va proba cu adeverinta de vechime eliberata de catre angajator.

p.s.
Daca v-ati angajat in anul 2009, angajatorul era obligat inca din prima zi sa depuna toate documentele la ITM, in vederea inregistrarii Dvs. ca salariat.

Nu exista aceasta obligatie .. potrivit Legii nr.130/1999 in vigoare la acea data , c.i.m. se inregistrau la ITM in termen de 20 de zile de la data incheierii acestora.
data de angajare a fost 27 iulie 2009, deci nu cred ca este prea mult trecut in "cartea de munca". Am vrut doar sa stiu dupa cat timp se face cartea de munca, eu nu am mai fost angajat cu contract de munca, in timpul liceului lucram vara ocazional. Oricum va multumesc pentru raspunsurile acordate. Eu am acasa si o copie al contractului individual de munca, deci pot spune ca angajatorul meu a facut toate cele necesare.
Nu este nicio problema daca nu aveti carnet de munca , asa cum v-am spus de la angajator la incetarea raportului de munca solicitati eliberarea adeverintei de vechime .. iar daca doriti sa vedeti cat stagiu de cotizare aveti la pensie , atunci solicitati Casei Judetene de Pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca Fatima_Miriam Fatima_Miriam Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la cartile de munca. Stiu ca din data de 1.01.2011 au fost inlocuite cu cartile electronice, ... (vezi toată discuția)
Carnet munca ne-creat de catre angajator. emiliapana emiliapana Buna ziua, Lucrez din 2007, acesta fiind primul meu job. Angajatorul mi-a comunicat recent ca nu a intocmit un carnet de munca pe numele meu. Este corect? ... (vezi toată discuția)
Intocmirea carnetelor de munca retroactiv enticing enticing Buna ziua, Revin cu o mai veche problema, larg dezbatuta si totusi inca neelucidata (atat pentru mine cat si pentru altii), acea a intocmirii carnetelor de ... (vezi toată discuția)