avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cartea de munca

Buna dimineata,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la cartile de munca. Stiu ca din data de 1.01.2011 au fost inlocuite cu cartile electronice, insa, daca eu, sunt angajata din 2009 si am lucrat cu contract de munca, solicit acum, 2012, cartea de munca, nu ar trebui sa mi se ofere? Cei de la agentia de recrutare prin care lucrez la o companie de telefonie multinationala mi-au comunicat ca eu nu am asa ceva.
Este posibil? Ma afecteaza in vreun fel pe viitor?

Multumesc anticipat!
Fatima Karim
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:31, 24 Februarie 2012
Este posibil , intrucat in ultima perioada pana la abrogarea Decretului nr.92/1976 privind carnetul de munca nu se prea gaseau tipizate de carnete de munca...

Astfel , faptul ca nu aveti un astfel de document nu va afecteaza ... vechimea in munca se poate dovedi cu adeverinta de vechime eliberata de catre angajator, iar pentru verificarea stagiului de cotizare la pensie se poate solicita eliberarea unui certificat de stagiu de la Casa de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet munca ne-creat de catre angajator. emiliapana emiliapana Buna ziua, Lucrez din 2007, acesta fiind primul meu job. Angajatorul mi-a comunicat recent ca nu a intocmit un carnet de munca pe numele meu. Este corect? ... (vezi toată discuția)
Cand imi face angajatorul carnet de munca? mihai_bujor mihai_bujor Buna ziua, as dori sa stiu, dupa cate luni de lucru in cadrul unei unitati, se face carte de munca, mentionez ca nu am mai lucrat in alta parte, deoarece am ... (vezi toată discuția)
Obtinere adeverinta vechime veronica.mircea veronica.mircea Buna seara! Am lucrat la o firma pana la data de 16.12.2009 inclusiv, dupa care a trebuit sa plec timp de 6 luni din tara. La sfarsitul lunii iulie am luat ... (vezi toată discuția)