avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de muncă

Bună ziua,

Numele meu este Mihaela și am o întrebare legată de cartea de muncă, în perioada 2007 -2009 am lucrat la o firmă de retail, fiind și prima firmă care mi-a făcut cartea de muncă. Firma avea sediul în București dar punct de lucru în Timișoara, am încercat la Itm București și ITM Timișoara să aflu dacă cartea de muncă se găsește la ei ambele instituții mi-au spus că nu figurez că aș fi lucrat la acea firmă. Când am mers să caut firma aceasta nu mai există de 3 ani. Eu am o copie a cărții de muncă (nu mai rețin de unde o am sau dacă am avut vreodată cartea de muncă în mână, sincer nu-mi amintesc) pe prima filă scrie București dar problema e dacă eu am fost la ei și spun că nu figurez acolo ce să mai înțeleg din asta. Întrebarea mea este ce aș putea să fac în această situație unde aș putea să merg sau cui să mă adresez legat de cartea de muncă???

Vă mulțumesc, Mihaela
Cel mai recent răspuns: danmihaela85 , utilizator 08:57, 1 August 2016
danmihaela85 a scris:

...
Întrebarea mea este ce aș putea să fac în această situație unde aș putea să merg sau cui să mă adresez legat de cartea de muncă???

Vă mulțumesc, Mihaela

Despre ce societate este vorba ?

Ultima modificare: Luni, 1 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Firma se numea S.C. WOODLAND Rom S.R.L. se ocupa cu comercializarea hainelor Timberland și Nautica
1. Societatea are sediu pe Bucuresti si , prin urmare, carnetele de munca trebuiau sa se regaseasca in :
- evidenta ITM-ului Buc, daca societatea nu a avut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca.

- evidenta societatii, daca aceasta a avut aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca.

2. Un nou carnet de munca nu mai puteti avea, intrucat incepand cu 01.01.2011 s-a abrogat prevederile legale cu privire la carnetele de munca.

2. Reconstituire vechime in munca :
Mai intai, este necesar sa declarati pierduta cartea de munca in Monitorul Oficial, prin care sa evidentiati demersurile de reconstituire a actului.

Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.

Cu o copie a anuntului sa mergeti la toti angajatorii, care sa va dea o adeverinta prin care sa va reconstituie perioada de munca petrecuta in unitate. Aici problema este mai complexa, intrucat o parte din angajatori mai exista , iar unii nu. Astfel:

- pentru perioadele de dinainte de 1990 , va trebui sa mergeti la fostii angajatori sa va elibereze adeverinte de vechime , iar daca acestia nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator

- pentru perioadele cuprinse intre 1990 pana la 01.01.2011, va puteti adresa direct ITM-ului in raza careia a avut sediul fostul angajator, sens in care veti depune o solicitare in care trebuie sa mentionati datele dvs de identificare, nume,prenume, CNP, adresa ,precum si societatile la care ati lucrat - de preferabil sa scrieti numele corect si CUI-ul acestora. La solicitare veti atasa : copie C.i., copie Monitor Oficial unde ati publicat pierderea carnetului de munca.

- pentru perioadele de dupa 01.01.2011, va trebui sa mergeti la fostii angajatori sa va elibereze adeverinte de vechime, iar daca acestia nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator sau sa luati legatura cu lichidatorii judiciari sau cu detinatorii legali ai arhivei acestora.

3. edit later : societatea a fost radiata in 27.12.2011 potrivit informatiilor regasite pe ministerul de finante.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vă mulțumesc pentru informație! O zi bună, Mihaela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai am carte de munca Laura chifane Laura chifane Am 65de ani si sint din bacau dar acum stau in bucuresti am pierdut cartea de munca vreau sa ma pensionez si nu am cartea de munca am lucrat mai mult in ... (vezi toată discuția)
Lipsa carte de munca ancarapan ancarapan Buna seara, O cunostinta mi-a prezentat urmatoarea speta: a fost angajat acum 15 ani la o firma de transport in Bucuresti,dupa care a plecat la munca in ... (vezi toată discuția)
Carte de munca ratacita danciu_mihaela danciu_mihaela buna ziua.. prin 2006 am avut cartea de munca inscrisa la o firma particulara unde eram angajata. ulterior firma a falimentat iar angajatorul este de negasit. ... (vezi toată discuția)