Buna ziua!
Am si eu o nelamurire.
Avem o persoana care a fost angajata pana in luna iunie in cadrul societatii noastre, dar cartea de munca a tinut-o aks.
Acum vrea sa o depuna la ITM. Noi ce obligatii avem? Tb sa-i completam o adeverinta prin care sa precizam perioada lucrata la noi ?
Va multumesc.
1. Daca aveti pe carnetul de munca inregistrari inainte de 01.04.2001, mergeti la Casa de Pensii de care apartineti si predati carnetul de munca pentru a scana acele pagini cu activitatea de dinainte de 01.04.2001.
2. Daca ati inceput sa lucrati dupa data de 01.04.2001 nu mai e nevoie de dus la Casa de Pensii.
3. Daca nu aveti inscrise in cartea de munca actele studii nu este nici o nenorocire. Si asa, din anul viitor carnetele de munca se vor desfiinta oficial. Important este sa aveti diploma de studii respectiva si s-o folositi cand e cazul.
vladghizo:
Desi la un moment dat vor fi scoase din circuit cartile de munca, ele inca se gasesc de cumparat, si angajatorul va rebui sa cumpere si sa completeze cartea de munca pt angajatii noi.
E drept ca dovada vechimii pentru pensie se face incepand cu 200 pe baza stagiului de cotizare inregistrat in sistem pe baza declaratiilor angajatorilor la CNAS, si existenta contractului de munca este elementul de baza pentru dovada relatiei de munca.
vr.elena:
Cartea de munca este un bun personal al detinatorului, deci daca nu lucrtai nicaieri o tineti acasa, pentru ca va apartine. daca vreti sa va platiti singur cotizatia le pensie, atunci o veti duce la CAsa de pensii unde faceti contract de asigurare.
Diploma de facultateva va putea fi inregistrata in cartea de munca de viitorul angajator, nu cred ca are mare importnata daca nu s-a inregiostrat diploma in CM, important esta ca aveti acea diploma.
Carnet de munca
SanzianaP
Buna seara,
Am fost angajata 3 luni la o firma cu contract individual de munca inregistrat la ITM. In momentul in care mi-am dat demisia am aflat ca nu imi ... (vezi toată discuția)