avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cine completeaza cartea de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cine completeaza cartea de munca?

Buna ziua!

O scurta intrebare am si eu. Pana acum am fost angajata la 2 societati. Deoarece prima nu mi-a facut carte de munca, am fost la ITM, mi-am luat o adeverinta cu perioada, venituri etc si asa m-am angajat la a doua.
De la 1 august sunt somera. Tocmai am primit cartea de munca in care este completata doar perioada in care am lucrat la a doua firma.
Prima firma a dat faliment. CIne completeaza in cartea de munca acea perioada? Este suficienta acea adeverinta pentru somaj?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: jade84 , utilizator 11:59, 25 August 2009
Cu adevreinta de vechime d ela prima societate trebuia sa solicitati celei de-a 2-a firme sa va completeze in cartea de munca.
Urmatorul angajator va va putea inregistra si acea adevetinta.

pentru dosarul de somaj puteti binenteles prezenta si acea adevrinta din perioada can nu ati avut carte de munca.
Chiar daca nu veti inregistra acea adeverinta de vechime in carnetul de munca, vechimea dvs. nu se pierde. Ea este inregistrata la pensii, sanatate si somaj prin declaratiile lunare ale angajatorului.
Multumesc mult!!! M-am linistit:) Este vorba de 4 ani de munca care nu apar in cartea de munca...
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca.. ursu.mihai ursu.mihai Lucrez de 1 an si un pic la o firma mare si acestia mi-au cerut sa aduc cartea de munca unde am lucrat eu inainte sa ma angajez aici. Nu am reusit sa dau de ... (vezi toată discuția)
Completarea carnetelor de muncã Laura Vasilescu Laura Vasilescu Bună ziua, tuturor, Aş vrea să aduc în discuţie următoarea situaţie: Salariatul nou angajat aduce o adeverinţă de vechime pentru o perioadă ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime... Costin79 Costin79 Am fost angajat la o societatate pe perioada nedeterminata si mi-am dat demisia. La o anumita perioada de timp dupa demisie am solicitat verbal societatii sa ... (vezi toată discuția)