avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta de vechime...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta de vechime...

Am fost angajat la o societatate pe perioada nedeterminata si mi-am dat demisia. La o anumita perioada de timp dupa demisie am solicitat verbal societatii sa mi se elibereze o adeverinta de vechime, deoarece ei nu mi-au operat in cartea de munca. Mi-au facut contract de munca pe care l-au inregistrat la ITM, numai ca in cartea de munca nu si-au mai facut treaba.
Cei de la societate nu vor sa-mi elibereze adevrinta de vechime ! Cum pot face sa intru in posesia ei ?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 14:15, 16 Februarie 2010
In primul rand, ar trebui sa faceti o cerere in scris privind eliberarea adeverintei de vechime.
Daca nici dupa aceasta solicitare in scris, ptr care este bine sa luati numar de inregistrare, nu se rezolva situatia, atunci faceti o sesizare la ITM.

Atentie: daca totusi angajatorul va elibereaza adeverinta, aceasta trebuie sa aiba o viza de la ITM ca sa fie valabila.
pai cand v-ati luat cartea de munca de la societate, nu v-ati uitat sa fie si completata??? solicitati in scris societatii sa va faca aceasta corectie, printr-o cerere trimisa cu confirmare de primre.daca nu, nu e nicio pb, urmatoarul angajator va face aceasta omisiune pentru dvs in baza adeverintei pe care o puteti solicita si itm-ului, dupa refuzul clar al societatii, deci obtinut tot in scris. interesant ar fi de ce refuza societatea sa faca aceasta inscriere?mi se pare aiurea...
din practioca itm-urilor, viza este in cazul contractelor de munca pt care nu s-a intocmit si carnet d emunca sau pentru contractele de munca cu norma partiala
brendissima a scris:

din practioca itm-urilor, viza este in cazul contractelor de munca pt care nu s-a intocmit si carnet d emunca sau pentru contractele de munca cu norma partiala


Viza ITM este absolut necesara pe o adeverinta de vechime.
Altfel, toata lumea ar scrie in adeverinta perioade de lucru si salarii care nu ar avea legatura cu realitatea.
Este aceeasi problema ca si in cazul vizei pe carnetul de munca la sfarsitul raporturilor de munca.
Se certifica corectitudinea inscrierilor.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj valentina87 valentina87 imi trebuie o viza din data de23.08.2010 de cand m-am angajat pana la data de 01.01 2011,nu am carte de munca decat o adeverinta de la angajator cu contract de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime itm monageo79 monageo79 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie foarte importanta pentru mine. In data de 12.03.2004 am incetat un contract de munca la o societate ... (vezi toată discuția)
Lipsa inregistrare vechime in munca, in cartea de munca adina.chira adina.chira Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea problema: am fost angajata la o firma, cu contract de munca pe perioada nedeterminata, timp de 1 ... (vezi toată discuția)