avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsa inregistrare vechime in munca, in Cartea de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsa inregistrare vechime in munca, in Cartea de Munca

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea problema: am fost angajata la o firma, cu contract de munca pe perioada nedeterminata, timp de 1 an. La incetarea contractului de munca (prin demisie) am aflat ca nu mi s-a intocmit Carte de Munca. Noul angajator mi-a solicitat de la acea firma, o adeverinta vizata de ITM, din care sa rezulte vechimea in munca, in scopul de a-mi intocmi ei, Carte de Munca. Atunci mi s-a spus ca mi se va inregistra si acea vechime. Acum, cand mi-a incetat contractul individual de munca si cu aceasta firma (conform art 65 Codul Muncii), si mi s-a eliberat Cartea de Munca, am observat ca activitatea desfasurata la prima firma nu mi-a fost notata. Ce ma sfatuiti sa fac? Acea perioada poate fi inregistrata de un alt angajator? Mai pot solicita inca o adeverinta de vechime de la prima firma, avand in vedere ca cea care mi s-a eliberat atunci, nu se mai gaseste?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:26, 28 Aprilie 2009
Solicitati inca o adeverinta, daca mai este posibil.Viitoarea societate va putea completa in baza adeverintei, carnetul de munca.
1. Perioada neinregistrata in carnetul de munca poate fi inscrisa de catre noul angajator.
2. Se poate cere o noua adeverinta de la acel angajator sau puteti depune direct la ITM o cerere in acest sens explicand faptul ca a mai fost eliberata o adeverinta pentru acea perioada pe care ati pierdut-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de vechime itm monageo79 monageo79 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie foarte importanta pentru mine. In data de 12.03.2004 am incetat un contract de munca la o societate ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime munca georgianaro georgianaro Buna ziua! Lucrez la o firma din 2004, cand s-au distribuit in 2011 carnetele de munca mi s-a spus ca mie nu mi s-a facut si ca oricum nu mai foloseste la ... (vezi toată discuția)
Adeverinta Doina Elena Doina Elena Care este ultimul model de adverinta de vechime care se elibereaza dupa ianuarie 2011 , agreat de ITM? Va multumesc! (vezi toată discuția)