avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta vechime munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta vechime munca

Buna ziua! Lucrez la o firma din 2004, cand s-au distribuit in 2011 carnetele de munca mi s-a spus ca mie nu mi s-a facut si ca oricum nu mai foloseste la nimic, desi colegii mei angajati din acea perioada au carnete de munca. Recent am aflat ca perioada de vechime de dinainte de 2011 se probeaza la dosarul de pensie cu acel carnet sau cu o adeverinta de vechime vizata de itm.Am sunat la HR si le-am cerut sa-mi elibereze o adeverinta de vechime si au zis c-o sa-mi dea o adeverinta care o sa trebuiasca sa fie vizata de itm ilfov, dupa care mi-au trimis pe mail o cerere facuta in numele meu catre itm ilfov (e normal?) in care eu solicit eliberarea adeverintei de vechime deoarece nu mi s-a facut carnet de munca, dupa care o sa-mi elibereze firma o alta adeverinta din 2011 pana in 1 iunie 2017 cand o sa-mi inceteze contracul de munca deoarece nu mai vreau sa lucerz ptr ei. E normal ca pentru acelasi contract de munca sa se elibereze doua adeverinte, afecteaza cu ceva sau era suficienta una singura. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:37, 13 Iunie 2017
Este normal , intrucat perioada pana la 01.01.2011 trebuie vizata de catre ITM.
Multumesc!
Imi trimit ei adeverinta la firma sau trebuie sa merg la ITM s-o ridic personal?
Adeverinta se va ridica de la ITM fie de catre dvs , fie de catre delegatul angajatorului.
Mie mi s-a transmis de la resurse umane c-o sa-mi elibereze ei adeverinta de vechime pana in 2011 si ITM ul o s-o vizeze,dar ulterior mi-au trimis pe mail o cerere tipizata prin care eu cer de la ITM adeverinta de vechime in munca. Este vreo diferenta?

Alte discuții în legătură

Dosar somaj, adeverinta de vechime deeejessica deeejessica Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu problema de mai jos : - vreau sa-mi depun dosarul pentru somaj. Am inteles ca am nevoie de adeverintele de vechime din ... (vezi toată discuția)
Adeverinta Doina Elena Doina Elena Care este ultimul model de adverinta de vechime care se elibereaza dupa ianuarie 2011 , agreat de ITM? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cum pot obtine o cerere pentru depunere adeverinta vechime? andreea_lazar andreea_lazar Buna ziua! As dori sa va intreb cum as putea obtine o cerere pentru adeverinta de vechime,sa o pot completa chiar si online? Si pot imputernici pe altcineva ... (vezi toată discuția)