avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reconstituire vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reconstituire vechime

In 1995 intr.Service Electronica , a disparut fiind radiata de la RComertului si a disparut asa ditamai cum era , cu arhiva cu tot.Carnetul de munca l-am recuperat de la Electronica .In sfarsit , la o perioada de cca un an nu este facuta incheierea .Cum se procedeaza ?Toate angajarile ulterioare , au fost facute , ca si cand nu as fi avut Carnet de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 4 Noiembrie 2010
Mergeti la ITM si vedeti daca a fost inregistrata si luati legatura cu inspectorul la care era arondat fostul dvs angajator.
am fost la ITM , in 1995 nu stateau la ei CM-urile si deci nu este inregistrata . Am fost pe la arhive , l a ITM ......nu stiu sigur , mi-a spus cineva , ca in instanta cu doi martori ....
Pana pe data de 1 ianuarie 2011 cand se abroga dispozitiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, reconstituirea vechimii in munca se va realiza potrivit procedurii prevazute in acest act normativ.

Reconstituirea se face, potrivit art. 15 alin. (1) din Decretul nr. 92/1976, de catre comisiile care functioneaza pe langa consiliile judetene sau de sector in municipiul Bucuresti.

Actele necesare sunt urmatoarele:
- cerere privind reconstituirea vechimii in munca, adresata comisiei competente, dupa locul unde solicitantul isi are domiciliul,
- inscrisuri din care sa rezulte ca intre partile aratate in cerere a existat un raport de munca,
- dovezi care sa confirme ca nu s-au putut obtine actele necesare dovedirii situatiilor ce urmeaza a se stabili de catre comisie.

De asemenea, prin cerere se vor indica cel putin doua persoane pentru fiecare perioada reconstituita, dintre cele care dovedesc cu acte ca au lucrat in aceeasi perioada si unitate cu solicitantul.

Dupa efectuarea probatoriilor, comisia consemneaza concluzia la care s-a ajuns referitor la situatia ceruta a fi stabilita, intr-un proces-verbal de reconstituire a vechimii in munca.

Impotriva procesului-verbal al comisiei, solicitantul sau unitatea unde lucreaza acesta se va putea adresa, cu plangere, judecatoriei in a carei raza teritoriala functioneaza comisia, in termen de 15 zile de la comunicare. Hotararea judecatoriei este definitiva.

Perioada de vechime in munca si celelalte situatii reconstituite se vor inregistra in carnetul de munca pe baza procesului-verbal al comisiei, ramas definitiv, sau a hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am pierdut cu dreptatea demonstrata cu dovezi doina57 doina57 ieri la instanta de litigii de munca mi-a fost respinsa cererea de reconstituire a vechimii in munca in totalitate ca neintemeiata ,dupa un an de asa zise ... (vezi toată discuția)
Reconstituirea carierei profesionale emil ion emil ion Am o problema,va rog sa ma ajutati.Este vorba de sotie.In anul1976 a lucrat timp de 6 luni la o intreprindere,cartea de munca respectiva s-a pierdut.A ... (vezi toată discuția)
Reconstituirea vechimii in munca loredana.m loredana.m Buna seara, am urmatoarea problema: tatal meu este pensionat pe caz de boala, dar nu i s-a luat in considerare la calculul pensiei, 8 ani pe care i-a lucrat cu ... (vezi toată discuția)