ieri la instanta de litigii de munca mi-a fost respinsa cererea de reconstituire a vechimii in munca in totalitate ca neintemeiata ,dupa un an de asa zise dezbateri, an in care am depus acte doveditoare (contracte de munca toate cu aceeasi societate angajatoare ,adrese de la ITM, CNPAS,INSPECTIA MUNCII,DGFP).partea adversa nu a adus nimic.procedura nu a fost respectata de catre instanta de judecata,ba chiar am fost ameninta cu amenda pentru ca am cerut explicatie in legatura cu procesul verbal al sedintei anterioare in care se mentiona o cerere a mea legata de un original al unui contr.formulata total eronat fata de cum o formulasem eu .contractele sunt semnate ,stampilate de catre angajator,avizate de ITM si nu inteleg de ce nu sunt recunoscute legal.din 8 ani de perioada contractuala nu am decat 2 luni pe certificatul privind stagiul de cotizare si punctajul ......am demonstrat ca unul din contracte este un fals cu atribuire de identitate falsa (a mea)si am cerut transferul dosarului la penal.si aceasta a fost respinsa ca nefiind de competenta instantei. am intrebat cine se ocupa cu reconstituirea vechimii daca instanta (litigii de munca)nu are competenta si mi s-a raspuns<< ca nu se face consiliere>> si am fost din nou avertizata cu amanda .Va rog, ce mai pot face si unde trebuie sa ma duc sa-mi rezolv situatia.Asi dorii un raspuns competent cat de repede posibil si va multumesc anticipat.Eventual ofer detalii
Pana pe data de 1 ianuarie 2011 cand se abroga dispozitiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, reconstituirea vechimii in munca se va realiza potrivit procedurii prevazute in acest act normativ.
Reconstituirea se face, potrivit art. 15 alin. (1) din Decretul nr. 92/1976, de catre comisiile care functioneaza pe langa consiliile judetene sau de sector in municipiul Bucuresti.
Actele necesare sunt urmatoarele:
- cerere privind reconstituirea vechimii in munca, adresata comisiei competente, dupa locul unde solicitantul isi are domiciliul,
- inscrisuri din care sa rezulte ca intre partile aratate in cerere a existat un raport de munca,
- dovezi care sa confirme ca nu s-au putut obtine actele necesare dovedirii situatiilor ce urmeaza a se stabili de catre comisie.
De asemenea, prin cerere se vor indica cel putin doua persoane pentru fiecare perioada reconstituita, dintre cele care dovedesc cu acte ca au lucrat in aceeasi perioada si unitate cu solicitantul.
Carte de munca
Fapanuputapa
Stimati avocati ,
Am fost angajat la avicola Titu din lunguletu jud. DB timp de 5 ani si apoi am luat transferu la alta societate dupa aceia am intrat in ... (vezi toată discuția)