avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Pana unde merge legalitatea administratorilor de ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Pana unde merge legalitatea administratorilor de site-uri ?

Exista o multime de site-uri care fac publice link-uri catre serverele unde au incarcat (gratuit sau nu) programe PC. As dori sa stiu daca este legal acest lucru, mai ales ca la aceste adrese, impreuna cu programul respectiv, se afla si seriale sau crackuri pentru inregistrarea acestora (ceea ce, evident, este un atac la adresa autorilor acestor programe).
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 11:43, 15 Martie 2010
Site-ul nu este responsabil pt constinutul linkului, probabil au si disclaimer. Asta e responsabilitatea persoanei care face upload la acel fisier.
Nu am cunostinte de drept dar subiectul copyright chiar ma intereseaza. Daca Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe mai este in vigoare (si cred ca da), ea zice asa:
Art. 139^6
[...](5) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda promovarea de marfuri-pirat prin orice mijloc si in orice mod, inclusiv prin utilizarea anunturilor publice ori a mijloacelor electronice de comunicare sau prin expunerea ori prezentarea catre public a listelor sau a cataloagelor de produse.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
simplex, utilizator
aveti dreptate, diferenta intre legal si nelegal se face in functie de conduita adminului, iar in cazul in care acesta incurajeaza postarile care incalca legea 8/2006 atunci nu mai beneficiaza de protectie.
Din punctul meu de vedere, depinde foarte mult si cum este conceput site-ul.

Daca cei care l-au realizat/il intretin posteaza ei anumite linkuri sau chiar fac upload pentru anumite programe sau seriale sau crakuri atunci se pot aplica dispozitiile legii 8.

Daca site-ul este sub forma unui forum, loc de discutii, sau in orice alt mod in care exista mai multi useri care posteaza sau fac upload este destul de greu de luat in considerare vina administratorului, atata timp cat nu se poate demonstra ca a avut stiinta de tipul de informatii de pe site-ul sau.
Site-ul (urile) are disclaimer, dar cele mai multe linkuri sunt postate chiar de administratorii si moderatorii site-ului in cauza. Cum reusesc sa reziste atat de mult timp?

Alte discuții în legătură

Sunt legale site-urile de torrente? Robert Marian Robert Marian Sunt legale site-urile de torrente din moment ce sunt doar niste intermediare? Nu au postate efectiv materiale? Sunt aspecte legate de dreptul de autor, dar ... (vezi toată discuția)
Scaderea traficului post-vanzare pe site, acuzatie inselaciune roger1 roger1 Buna ziua! Am un prieten care se ocupa cu vanzarea unor site-uri pe care le face el acasa. El detinea un site de seriale, dar fara a fi downloadat si uploadat ... (vezi toată discuția)
Raspunderea pentru continutul publicat! florincepoi florincepoi Buna ziua! Am o intrebare legata de raspunderea pentru continutul publicat pe un site. Mai concret, daca detin un site pe care consumatorii isi pot publica ... (vezi toată discuția)