avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract barter
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract barter

spuneti-mi va rog,daca am un contract de barter si facturile aferente,pentru stingerea datoriei mai este necesar ordinul de compensare sau este suficient contractul de barter
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 12:19, 11 Martie 2010
Din cate stiu eu, va mai trebuie si ordinul de compensare.
Dac-ar fi sa ne luam dupa acte normative:

...cum se prevede si prin H.G. nr. 804 din 30 septembrie 1999 incepand cu data de 1 noiembrie 1999, se interzice utilizarea altor documente de compensare in afara celor reglementate prin regulamentul de compensare aprobat prin H.G. nr. 685/1999. Compensarea reciproca de datorii si creante intre persoanele juridice se face numai pe baza ordinului de compensare chiar si pentru facturi cu valoare mai mica de 100 milioane lei ROL (10.000 RON).

In practica nu cred ca se aplica intocmai ca la carte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordine de compensare Flori David Flori David Este obligatoriu ca pentru o compensare intre 2 firme, ambele sa initieze ordine de compensare? Daca initiaza doar o societate si se mentioneaza pe verso atat ... (vezi toată discuția)
Ordine/procese verbale de compensare simonk_4you simonk_4you am o mare problema: sunt la inceput de drum in ceea ce priveste contabilitatea si am nevoie de legea care reglementeaza procesul de compensare. am gasit pe net ... (vezi toată discuția)
Compensare Flori David Flori David Se poate face compensarea datoriilor reciproce intre 2 societati (SRL si SA) pe baza documentului \\"protocol de compensare\\" semnat de ambele parti, redactat ... (vezi toată discuția)