avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Agent paza bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Agent paza bugetar

Se iau in considerare orele festive?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:10, 25 Octombrie 2012
Buna ziua !
Daca numiti ore festive orele lucrate peste timpul normal de lucru, adica in zilele de sarbatori nationale sau protocolare din zilele nelucratoare, este firesc sa se ia in considerare . Acestea trebuie compensate cu timp liber echivalent, iar daca nu este posibil, in ultima instanta, se compenseaza pecuniar.
Cu stima !
Va multumesc.Sa fiu mai explicit,da m-am referit la munca prestata in zilele nelucratore si sarbatori legale.In cazul in care lucrez 12/24 aceste zile se considera''festive"?Si se compenseaza ca atare ,cu timp liber sau pecuniar?
Atentie la ce aveti stipulat in contractul de munca....mai ales la personalul bugetar sunt clauze specifice pentru aceste situatii
Va multumesc de raspuns.Precizez ca sunt bugetar in invatamant si ''lucrez momentan ca ag de paza''.Am inteles,zilele efectuate in zilele nelucratoare se compenseaza cu zile libere.In cazul in care nu se aplica ce am de facut?
Buna ziua.O intrebare,pe baza carei legi si articol pot pretinde a se lua in considerare zile de repaus saptamanal si cele festive nationale.Mentionez ca mi se socotesc simplu.Codul muncii si legea salarizari unitare prevede dar nu prea se tine cont de ele.Deci va rog mai precis legea si art.Va mulltumesc

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare coco99 coco99 o societate privata sau bugetara cu cat ar trebui sa plateasca minim orele suplimentare si sau pot face diferente intre zilele normale si sambata si dumineca? (vezi toată discuția)
Spor sambata duminica Adilica Adilica Daca nu este prevazut in contractul individual de munca nici un spor pt munca desfasurata in zilele de sambata si duminica si angajatorul nu doreste ... (vezi toată discuția)
Noile prevederi legale pentru munca suplimentara otilia_tec otilia_tec Legea 330/2009 Art. 20. - Munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile ... (vezi toată discuția)