Am o firma infiintata in 2004. A functionat un an, pana in 2005. Nu am platit nimic la Trezorerie timp de un an, mi-au venit somatii, multe...Nu am depus bilant pentru 2007 si 2008, si din aceasta cauza mi-au dizolvat firma. Acum mi-au zis la trezorerie, ca va veni un lichidator, care va lichida firma. Ca o sa-i trebuiasca sa dau actele de contabilitate,etc. Trebuie sa le mai am, daca vine lichidatorul sau nu? Ce inseamna exact procedura de lichidare? Sa-mi fie frica de lichidator, ce trebuie sa fac etc. va rog ajutati-ma!
Buna seara.
Frica nu are de ce sa va fie daca nu va simtiti de vina cu ceva .
Pentru inceput trebuie sa aduceti actele contabile la zi ,inclusiv cu balanta de verificare .Apoi trebuie sa scoateti certificat de cazier fiscal de la fisc ca sa vedeti cum stati cu datoriile catre stat.
Daca aveti datorii in balanta,catre stat sau catre creditori,lichidatorul impreuna cu dvs.va incerca din activul dvs.sa achite datoriile .În caz ca nu aveti disponibil cash destul si aveti active,lichidatorul va scoate la licitatie activele pentru acoperirea datoriilor.Daca nu mai aveti active si nu puteti achita in nici un fel datoriile firmei,atunci se poate pune problema raspunderii dvs.pentru activitatea in cadrul firmei.Dar nu aceasta este prioritatea actiunilor de lichidare .Sfatul e ca sa colaborati cat mai bine cu lichidatorul pentru rezolvarea cat mai optima a lucrarilor.
Cu stima.
Nu ma simt de vina cu nimic, eventual contabilitatea a fost facuta de mine, si poate ca sunt greseli in contabilitate. Am facut contabilitatea cum am putut. Active nu am, ca nu am avut activitate, numai salarii au fost pentru 2 persoane, si din acestea au provenit datoriile. Am vre0 3700 ron de platit la stat. Acum am de ce sa-mi fie frica? Lichidatorul de la Finante vine?
Buna ziua.
Lichidatorul este ales prin tragere la sorti dintre cei autorizati.
Nu este de la finante.Daca finantele vor fi de acord sa vi se radieze firma fara sa mai primeasca creanta,atunci treaba va fi simpla,dosarul se va finaliza repede. Daca nu, lichidatorul conform Legii nr.85/2006 a insolventei,va trebui sa verifice activitatea firmei din ultimii trei ani pentru identificarea eventualelor pagube aduse firmei si eventuala recuperare a acestora si in functie de aceasta se va finaliza dosarul.
Succes.
Reglare tva
turcugabriela
fisa sintetica de la ANAF arata o suma mai mica datorata ca TVA de plata decit suma inscrisa in balanta contabila; cum se regleaza,in sensul aducerii sumei ... (vezi toată discuția)