avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exceptie prescriptie achizitiva - iesire din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exceptie prescriptie achizitiva - iesire din indiviziune

stapanesc un teren al bunicii de 40 ani. verisorii mei au introdus iesirea din indiviziune, insa eu nu sunt de acord cu aceasta. As putea invoca exceptia prescriptiei achizitive?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:16, 12 Martie 2010
buna ziua .
nu exista aceasta exceptie !!
dvs. singur ati stapanit acest teren sau impreuna cu verisorii dvs. ?
cine a platit impozitele si taxele aferente ?

daca este cazul s-ar putea invoca uzucapiunea, dar ne-ati furnizat prea putine date.
bunicii nostri au lasat cu limba de moarte fiecaruia cota parte din bunurile ce le-am avut, mama subsemnatei primind si casa si gradina ca multumire ca a ingrijit pe bunica noastra. Fiecare din mostenitorii firesti pana in prezent, au folosit bunurile primite in mod continu, netulburati si cu nume de proprietari, asa cum a fost dorinta defunctilor nostri bunici, incat imparteala mostenirii se poate face cu usurinta dupa criteriul folosirii bunurilor succesorale timp de 40 de ani.Subsemnata sunt de acord sa facem o imparteala prin buna invoiala, sunt de acord sa cedez suprafetele de teren pe care le folosesc, dar in nici un caz nu renunt la casa parinteasca.
intrucat succesiunea nu a fost dezbatuta, parerea mea este ca ar fi fost mai usor daca se proceda la dezbaterea succesiunii pe cale notariala, iar ulterior se realiza si partajul voluntar. daca cadeati la intelegere .
pana una alta, daca exista acum un proces pe rol , va sfatuiesc sa va angajati un aparator .
prescriptie achizitiva = uzucapiune.

Se poate uzucapa si impotriva coproprietarilor, daca se poate dovedi intervertirea posesiei. Acum vreo doua zile am dat un link - Decizie a ICCJ cu privire la acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate prin uzucapiune predacamelia86 predacamelia86 AM CUMPARAT ACUM 33 DE ANI O CASA CU TEREN, CURTE SI TEREN INTRAVILAN DE LA O BATRANA CARE NU AVEA SOT ,COPII SI CARE A DECEDAT . TERENUL TOTAL ESTE DE 3000 m2 ... (vezi toată discuția)
Prescriptia achizitiva ContSters22096 ContSters22096 Daca o persoana a achitat impozitul pe un teren care este in proprietatea primariei, o perioada foarte indelungata, poate invoca prescriptia achizitiva? (vezi toată discuția)
Uzucapa ioanavasileteodora ioanavasileteodora Buna ziua! As vrea sa cunosc mai multe lucruri despre termenul de \"uzucapa\" si legile cere se aplica in acest caz. Mama mea foloseste si ingrijeste un teren ... (vezi toată discuția)