Buna ziua.As dori sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate.Sunt insarcinata in ultima luna, iar angajatorul intarzie s-mi aduca banii.Si in afara de asta, imi si reproseaza anumite lucruri, cum ar fi, ca el nu isi primeste banii acestia inapoi de la CAS, deoarece are doar 5 angajati.As dori sa stiu daca este adevarat acest lucru, daca recuperarea banilor depinde si de numarul de angajati.
Si inca o intrebare.daca doresc sa il reclam la ITM, exista vreun formular tip de reclamatie sau pur si simplu o formulez eu cu cuvintele mele, scriind acolo toate aceste probleme.va multumesc
Buna ziua
Banuiesc ca aveti concediu medical pentru sarcina si lauzie,cod de indemnizatie 08,acesta se plateste cu 85% si aceste sume sunt recuperate de catre angajator din fondul FNUASS,nr de angajati nu are nici o legatura.
La ITM inspectorul de serviciu va va indruma in ceea ce priveste sesizarea.
Program de lucru cu publicul la sediul Str. Radu Voda nr. 26-26A, sector 4:
luni, marti, joi, vineri: 8.30 - 16.30
miercuri: 8.30 - 18.30
Telefon inspector serviciu (pentru relatii):
Are legatura cu numarul de salariati sau mai exact cu fondul de salarii deoarece angajatorul isi poate recupera banii in doua moduri:
a) luna de luna, neplatind ce ar avea de plata la Fondul de concedii si indemnizatii, adica 0.85% aplicat la fondul de salarii; la asta se refera angajatorul cand spune ca isi recupereaza greu banii, el recuperand sume mici din ce are de luat de la Casa de sanatate.
Daca are de recuperat, de exemplu, 4000 lei si are de platit pe luna 100 lei, isi recupereaza banii in 40 de luni.
b) face cerere de rambursare la Casa de sanatate pentru toata suma.
Dosarele zac de obicei 2-3 ani pana angajatorul isi primeste banii.
Oricum, nu este problema dvoastra, el este obligat sa va plateasca indemnizatia de concediu.
Am spus ca nu are legatura cu nr de salariati deoarece doamnei i s-au spus urmatoarele:"nu isi primeste banii acestia inapoi de la CAS, deoarece are doar 5 angajati." ceea ce nu este adevarat.In timp sau prin cerere de rambursare el isi primeste banii inapoi.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.As mai vrea sa imi spuneti daca stiti, o sesizare de genul acesta cam in cat timp se rezolva, sau cum decurge, pentru ca eu am ajuns deja la faza in care nu ma mai pot intretine sub nici o forma, nu mai vorbesc de facturile neplatite si de datoriile acumulate.Si au rezolvare aceste sesizari, adica am vazut cateva pareri aici pe forum, in care se spunea ca nu s-au rezolvat problemele.Nu de altceva, dar nu as vrea sa cred ca ar fi o pierdere de timp pentru mine.Va multumesc
Termenul de raspuns la sesizarile depuse la itm este de maxim 30 zile
Alte discuții în legătură
Concediul medical
lise
buna seara am avut concediul medical 7 zile si mi se plateste dupa 21 de zile dupa salariul .se poate asa ceva .mi sa spus ca atunci vin bani de la sanatate/ (vezi toată discuția)
Sesizare itm
shanna_aly
in februarie am intrat in concediu pre si postnatal.si nici pana azi nu am primit banii de la firma.cand i-am intrebat mi-au zis ca nu-mi dau nici un ban pt ca ... (vezi toată discuția)