avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasaport pentru minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasaport pentru minor

Ma numesc M***** L***** fosta T*****.Am o problema.In
2004 m-am casatorit si am plecat in S***** impreuna cu sotul meu T***** G*****
Cornel.in urma neintelegiror ne-am desparit tot in 2004 iar in 2006 in urma
relatiei cu alt barbat am dat nastere minorei T***** C*****
care s-a nascut la data de ***** in *****.La emiterea certificatului de
nastere ra rubrica tata a fost trecut T***** G***** deoarece la vremea
aceea nu exista o hotarare de divort intre mine si el.In 2007 a venit si el in
tara si a divortat fara sa ma anunte declarand in fata instantei si e si
mentionat in hotararea de divort ca suntem despartiti in fapt din 2004 si ca nu
au rezultat copii din aceasta casatorie.Acum vreau sa ai fac pasaport fetitei si
nu pot pentru ca imi este necesara o hotarare judecatoreasca sau o procura de la
T***** G***** .Mentionez ca ma aflu in dificultate financiara ceea ce ma impiedica sa pot deschide o actiune in instanta fiind singura cu doi copii minori si singurul venit lunar este de 240 de ron aceasta fiind alocatia copiilor si mai locuiesc si cu chirie.Nu inteleg de ce acea hotarare de divort cu declaratia lui cum ca nu avem copii nu imi e de nici un folos.La ora actuala nu mai am nici o legatura cu T***** G***** nu stiu unde locuieste si nici un nr de tl nu mai am Stiu doar ca e tot in Spania.Ce sanse am sa obtin pasaportul?

interventie moderator: va rugam sa nu mai postati nume sau alte date de identificare directa
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
George, Avocat
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:29, 14 Martie 2010
Cu tatal biologic al minorei tineti legatura?
In conditiile enuntate, fara o imputernicire de la tatal trecut in certificatul de nastere, nu se poate decat printr-o actiune in instanta in care sa cereti modificarea certificatului de nastere. Pentru aceasta insa, aveti nevoie de un temei legal dovedibil, iar acesta ar putea fi fie tagada paternitatii de catre tatal trecut in certificat, iar in aceeasi actiune sa se ceara si modificarea inscrierilor din certificatul de nastere, fie sa introduceti o actiune care sa-l determine pe tatal din certificat sa conteste paternitatea. Oricum este o situatie destul de complicata si care va trebui rezolvata. Iar necesitatea unei asistente juridice este aproape evidenta.
Mai exista si o alta varianta, dar cu riscul respingerii actiunii de catre instanta, insa merita incercata. Puteti incerca sa introduceti chiar dvs. o cerere in constatarea erorii inscrierii numelui tatalui in certificat, invocind ca proba tocmai hotararea judecatoreasca in care fostul sot declara ca nu are copii din casatoria cu dvs. intarita si de marturisirea dvs. in favoarea acestei afirmatii. In aceeasi instanta solicitati si dispunerea modificarii inscrierilor din certificat.
Era foarte bine sa se ocupe de speta dvs. cineva calificat.
da cu tatal biologic al fetitei convietuiesc si in prezent si mai avem un copil dar la acesta nu e nici o problema ptr ca la nasterea lui aveam deja hotararea de divort
Sa faca tatal biologic actiune in instanta pt recunoasterea paternitatii, va trece fetita pe numele lui si nu veti mai avea nici o problema, daca sunteti o familie.
Situatie complicata dar face parte din viata...
Situatia rara in care va aflati ar putea fi interesanta, din punct de vedere profesional, pentru unii dintre avocati, care sa incerce sa va ajute pro bono (fara onorariu).
Ati putea incerca si o actiune in instanta pentru incredintarea copilului minor avand in vedere ca el exista la data pronuntarii divortului (cu certificat de nastere), dar din omisiune, nu a fost reglementata situatia sa in cadrul acelui proces.

In ce zona locuiti?

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate plrflrn plrflrn O femeie si un barbat sunt casatoriti. Decid sa divorteze, Fiecare incearca sa-si refaca viata. Femeia ramane insarcinata inainte ca decizia de divort sa ... (vezi toată discuția)
Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)
Copilul cui? crisis81 crisis81 Am si eu o dilema. Sunt casatorita legal cu un barbat de care in fapt sunt despartita din august 2009. Nu aveam copii impreuna asa ca am adoptat o fetita si am ... (vezi toată discuția)