avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cum pot dovedi in fata procurorilor minciuni din p v
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cum pot dovedi in fata procurorilor minciuni din p v

Bun gasit ! In p v intocmit de pol ptr alcool la volan ora 0.45 a fost transformata in 1.45 (vizibil) pe o coala de hartie A4 care nici nu continea toate datele dintr-un proces verbal tip si care a fost intocmit la ora 3.50 -4.50 de catre alti pol fata de org constatator pe care am refuzat sa-l semnez ptr ca nu a fost intocmit in prezenta mea si de catre org constatator. Real am fost oprit in jurul orei 23.15 de catre un echipaj de la municipiu care nu avea ap etilotest si nici pv cred ptr ca mi-au luat actele si au plecat spunandu-mi sa astept . Cand au sosit din nou cu actele deja consumasem ceva alcool ptr ca nu stiam ce se intampla si nici nu am facut accident (atunci nu aveam voie sa consum alcool) Cand s-au intors dansii m-au condus la un echipaj de la rutiera ptr a sufla in etilotest........firesc am refuzat si am cerut probe biologice dar la prob biologice am ajuns la 2 07 prima si 3.05 urmatoarea apoi domnii politisti au modificat ora ptr anu putea sa mai fac nimik.In p.v. se vede clar cum au modificat ora:(
Valorile mentionate ,va asigura dosar penal
De preferat sa angajati avocat care sa analizeze competent situatia
Cu tot respectul,eu nu cred varianta dvs.ca ati baut dupa ce ati fost oprit,asa "de grija si de frica".
Concentratia alcoolica este de domeniul penalului,deci vi se va intocmi dosar penal pentru conducerea unu autovehicul pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica de peste 0 ,80 g/l. alcool pur in sange,fapta sanctionata conf.OUG nr.195/2002 cu inchisoarea intre 1 an s 5 ani.
Daca puteti dovedi cu acte,martori sau alte probe acceptate de lege,cele sustinute cu privire la situatia petrecuta cu ocazia recltarii probelor biologice,formulati plangere penala impotriva politistilor vinovati pentru abuz in serviciu
Multumesc ptr raspuns dar exact asa s-a intamplat initial am fost oprit ptr circ pe sens opus vreau sa stiu daca modificarea orelor din ' procesul verbal ; este normala ptr ca cei de la pol stiau ca daca cer calcularea retroactiva a alcoolemiei vor pierde sigur de aceea au modificat orele (din 0.45 in 1.45 ).Procurorul daca vede aceasta modificare cat si celelalte nereguli poate da NUP? Multumesc!
Instanta administreaza probe ,dupa cum se incadreaza si PV
Daca apreciati ca detineti probe care sa convinga autoritatea de netemeinicia aspectelor consemnate ,puteti contesta PV
Mergand pe ideea dvs.de consum anterior ,pe care eu insa nu o cred,si in aceasta situatie ati comis o infractiune a carei sanctiune este de la 1 an la 5 ani(art.82 OUG nr.195/2002),situatie in care nici nu se pune problema acordarii NUP,dupa parerea mea.
Pana la urma este o problema de probatorii si de aparare.
Angajati-va avocat pentru a va sustine cauza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 1.80 la prima proba 1.95 la urmatoarea ContSters107545 ContSters107545 sambata noaptea 23.30 aprox am fost oprit de un echipaj de politie circuland pe sens opus am oprit conform semnalelor dansilor asteptand in masina ,am ... (vezi toată discuția)
Refuz probe biologice, lipsa etilotest echipaj de poliție Bicasandu Bicasandu Refuz probe biologice, lipsa etilotest echipaj de poliție Ma aflam pe un drum public si am fost oprit de un echipaj local, aceștia neavând etilotest au ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru alcool la volan somon somon ma aflam singur in auto (Logan),transportam multe recipiente (2 bidoane PvC de 30 litri,5 borcane de sticla,etc. am precizat acestea ca sa rezulte ca aveam o ... (vezi toată discuția)