avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SRL achizitioneaza 1 licenta software de la persoana ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SRL achizitioneaza 1 licenta software de la persoana fizica

Buna,

Am un SRL. Am achizitionat 1 licenta CorelDraw Essential cu factura. Acum doresc sa fac un upgrade la CorelDraw X3. Conform Corel upgrade-ul la CorelDraw X3 este eligibil prin detinerea unei licente de CorelDraw Essential. OK. Asta dpdv al software-ului.

Am achizitionat de la o persoana fizica 1 licenta de CorelDraw X3 Upgrade. Am achizitionat-o la 600 RON iar ea in magazin este 1.200 - 1.300 RON (dar e cu factura).

Cum pot sa inregistrez in evidentele financiar - contabile achizitia acestei licente software de la o persoana fizica?

Mai exista si alte aspecte legale de care trebuie sa tin cont (de care nu am amintit) ?

Licenta este achizitionata pe teritoriul Romaniei iar software-ul a fost lansat in ianuarie 2006.

Va multumesc,
Istvan
Cel mai recent răspuns: ContSters20225 , utilizator 02:31, 9 Ianuarie 2007
inregistrarea licentei:
205=462 (persoana fizica); creerea obligatiei de plata
plata licentei catre pers fizica:
462=5311 pe baza "dispozitiei de pata catre casierie" completata pe verso cu datele din CI(serie,numar, CNP), suma si semnatura pers. care a primit banii.
amortizarea licentei:
6811=2805
se face un contract de vinzare/cumparare sau se poate face si cu donatie? imi puteti, va rog, trimite un exemplu de contract pe e-mail: istvanferencz@yahoo.com.

Multumesc.
Am trimis mail; vezi ca poate ajunge in bulk.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie soft - inregistrari contabile ionutght ionutght Buna ziua Am achizitionat cu factura 5 calculatoare(1300lei pe buc) si 10 licente windows separat(800lei pe buc). Licentele nu sunt instalate pe ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea de software sh manea_andrei manea_andrei Buna ziua! As vrea sa stiu daca este legal sa cumpar software(jocuri, Office, Windows) la mana a 2a.Daca da in ce conditii. Multumesc! (vezi toată discuția)
Factura de carburanti. SIMM SIMM Am o factura de carburanti care o inregistrez pe 3022, dupa ce imi aduc bonurile le pun pe consum 6022, nu? Dar daca unii dintre ei au pierdut bonurile ce pot ... (vezi toată discuția)