Am un SRL. Am achizitionat 1 licenta CorelDraw Essential cu factura. Acum doresc sa fac un upgrade la CorelDraw X3. Conform Corel upgrade-ul la CorelDraw X3 este eligibil prin detinerea unei licente de CorelDraw Essential. OK. Asta dpdv al software-ului.
Am achizitionat de la o persoana fizica 1 licenta de CorelDraw X3 Upgrade. Am achizitionat-o la 600 RON iar ea in magazin este 1.200 - 1.300 RON (dar e cu factura).
Cum pot sa inregistrez in evidentele financiar - contabile achizitia acestei licente software de la o persoana fizica?
Mai exista si alte aspecte legale de care trebuie sa tin cont (de care nu am amintit) ?
Licenta este achizitionata pe teritoriul Romaniei iar software-ul a fost lansat in ianuarie 2006.
inregistrarea licentei:
205=462 (persoana fizica); creerea obligatiei de plata
plata licentei catre pers fizica:
462=5311 pe baza "dispozitiei de pata catre casierie" completata pe verso cu datele din CI(serie,numar, CNP), suma si semnatura pers. care a primit banii.
amortizarea licentei:
6811=2805
se face un contract de vinzare/cumparare sau se poate face si cu donatie? imi puteti, va rog, trimite un exemplu de contract pe e-mail: istvanferencz@yahoo.com.
Factura de carburanti.
SIMM
Am o factura de carburanti care o inregistrez pe 3022, dupa ce imi aduc bonurile le pun pe consum 6022, nu?
Dar daca unii dintre ei au pierdut bonurile ce pot ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.