avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cand agentia nu isi respecta obligatiile, pot rezilia ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cand agentia nu isi respecta obligatiile, pot rezilia unilateral si contracta cu beneficiarul??

Buna ziua,
Se da urmatoarea situatie: o cafenea incheie un contract cu o agentie (de cartier) de impresariat pt. prestatia unui artist (eu), plata fiind pe baza de factura. Agentia incheie si cu mine, ca persoana fizica, un contract ca sa fie sigura ca ma achit de obligatii. Agentia intarzie constant platile, peste termenul din contract. Patronul ei este foarte greu de gasit. Contractul cu clientul prevede si o clauza prin care clientul nu poate contracta artistul agentiei atta timp cat este valabil tot acest "lant" juridic.
1.In conditiile in care doresc rezilierea unilaterala a contractului pentru neplata la timp a onorariului, patronul nefiind de gasit pt a semna si el rezilierea, ce tip de act ar trebui emis in acest sens?
2. Eu doresc continuarea colaborarii cu clientul, separat de agentie. Rezilierea ar trebui sa se faca si de mine si de cafenea sau e de ajuns ca doar eu sa imi incetez contractul?
3. Eu am un PFA. In clauza de necolaborare a clientului cu artistul, fara intermedierea agentiei, este pomenit numele meu ca persoana fizica. In cazul in care situatia de mai sus se mentine neclara si eu colaborez cu clientul din postura mea de PFA (care contine in titlu numele meu insa e alta entitate juridica decat eu ca persoana fizica simpla), mai pote fi valabila acea clauza?
Multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
Lyvyoo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lyvyoo , utilizator 14:52, 12 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de prestatie artistica Relu2010 Relu2010 Buna seara! As dorii sa stiu si eu cum pot incheia un contract cu un artist, prin care sa am puterea sa decid ABSOLUT tot ce se intampla cu artistul ... (vezi toată discuția)
Care este forma legala de a plati un artist pentru prestatiile sale artistice noname3 noname3 Buna ziua, As dori sa stiu care este forma legala de plata catre un artist pentru presatiile sale artistice (drepturi conexe - interpretare). Mai concret , ... (vezi toată discuția)
Contract de intermediere anca_diana anca_diana Se poate ca o persoana fizica sa intermedieze obtinerea unei sponsorizari pt un spectacol?Mie nu mi se pare ca ar trebui sa se autorizeze ca si impresar ... (vezi toată discuția)