avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitatea pfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitatea pfa

Bana ziua, as dori sa aflu cum se tine contabilitatea pentru pfa. De ce registre am nevoie? Pot sa fac contabilitatea pe calculator sau este imperios necesar ca registrul de plati si incasari sa fie inregistrat la finante? Care sunt declaratiile care trebuie depuse ? Ce cheltuieli se pot deduce?
Codul CAEN este 8299.Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: biancadina , utilizator 21:59, 19 Octombrie 2010
Contabilitatea PFA-urilor se tine in partida simpla.
Care este regimul de declarare al impozitului pe venit pe care l-ati ales?
Pt.mai multe amanunte puteti vedea cum se conduce contabilitatea in partida simpla, in ordinul 1040 din 8 iulie 2004.Declaratiile care se depun este formularul 220 "Declaratia de venit estimativ" care se depune in 15 zile de la data inceperii activitatii, formularul 070 "Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere (OMFP 262/2007)" si formularul 200 " Declaraţie privind veniturile realizate (OMEF 1815/2008) ", ultimul formular se depune pana la data de 25 mai a anului urmator realizarii venitului, de ex. pt. veniturile realizate in 2010, termenul de depunere a formularului va fi 25.05.2011.
Pe langa registrul de incasari si plati, mai aveti nevoie de registru inventar, in care trebuie trecute bunurile de natura obiectelor de inventar si mijloacelor fixe, iar la inchiderea de an se intocmesc si fisele de operatiuni diverse (vedeti OMFP 1040/2004 mentionat mai sus).

Andreea Voicila
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
Andreea Voicila, Contabil
buna seara,
mi-am deschis un pfa cod caen 7022 consultanta in afaceri si managemet in ianuarie 2010 si nu am depus 070 deoarece am cerut si eu pareri pt interpretarea paragrafului:"Se completează de contribuabilii persoane fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care nu sunt autorizate de Registrul Comertului (caz in care inregistrarea la Administratia financiara s-a facut automat)".
In sept am radiat pfa-ul si am depus toate declaratiile mai putin 070, si mi s-a spus ca ar tb depusa si aceasta....nu stiu ce sa fac?multumesac

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa infiintare pfa ce acte sunt necesare si la ce institutie imi exprim optiunea pentru p.f.a. norma de venit sau in sistem real? cris_geany cris_geany dupa infiintarea de pfa coafor ce acte trebuie sa mai am,in vederea unui control de la OPC,garda financiara ,... ... (vezi toată discuția)
Declaratia 100 pfa sau intreprindere familiala michacomsa michacomsa pfa sau if-ul care opteaza pentru sistemul real, are obligativitatea intocmirii declaratiei 100 indiferent de obiectul de activitate?(de exemplu comertul cu ... (vezi toată discuția)
Venit brut Irina03 Irina03 Buna ziua, in cazul in care PFA-ul factureaza catre o firma din afara Romaniei, venitul brut care se trece in RJIP este: 1. venitul brut de la data ... (vezi toată discuția)