Am doua soc com (srl amandoua) la una a fost suspendata activitatea pe 3 ani iar cealalta este inca in functiune pentru ca mai am un asociat care nu doreste sa o suspendam m-am certat cu el si vrea sa am probleme, eu sunt administrator la amandoua, pe situl administratiei financiare apare ca s-a inceput procedura de executare silita in cazul ambelor societati, datoriile provin din impozitul forfetar neplatit, amenzi si impozite retinute de la salariati.
As dorii sa stiu ce se poate intampla in cel mai rau caz firmele au capital social minim de 200 ron care si ala a fost retras, nu au active, nimic, eu ca administrator la fel nu am nimic pe numele meu.
Asociatul meu nu a dorit sa suspendam activitatea firmei pentru ca dorea sa platesc forfetarul si impozitele retinute de la salariati stiind ca firma era pe pierdere pentru ca facusem investitii, si daca nu am inceput activitatea nu am avut de unde sa platesc imp salariatilor si stie ca retinerea la sursa a impozitelor constituie infractiune, este adevarat?
Ce pot patii in cel mai negru scenariu cu putinta?
1. Chiar daca ati suspendat activitatea la ORC, trebuia sa mergeti si la AFP local pentru obtinerea regimului derogatoriu (urmare a suspendarii activitatii), cerere pe care acestia oricum nu v-ar fi admis-o intrucat aveti datorii catre bugetul de stat.
2. Care este valoarea exacta a datoriilor catre stat?
3. Despre infractiune putem vorbi doar in privinta neplatii CAS.
Suspendare firma
alin1980
Buna , as dori sa stiu daca as vrea sa suspend firma , dar mai am de plata niste taxe catre stat se poate duce la sfarsit suspendarea daca nu sutn ... (vezi toată discuția)