avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperarea cartilor de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperarea cartilor de munca

Buna ziua

Eu si sotul meu suntem stabiliti in Franta din 1992 si avem nationalitatea romana-franceza. In momentul de fata Casa de Pensii de aici ne intocmeste dosarul pentru pensie. Tot Casa de Pensii de aici a cerut la Casa Nationala de Pensii din Bucuresti sa ne intocmeasca dosarul pentru obtinerea pensiei pe perioada de timp lucrata in Romania. Pentru acest lucru, Casa de Pensii din Bucuresti ne cere carnetele de munca, dar acestea au ramas la intreprinderea unde am lucrat in Romania, pe vremea accea cartile nu s-au dat in mâna. Am vorbit cu serviciul personal pentru a intreba cum putem sa le obtinem, daca putem imputernici pe cineva sa le ridice, iar sefa de personal ne-a zis ca DA, dar sa ne interesam la ambasada sau consulatul Romaniei in Franta, fiind vorba de conventia de la Haga (??). Am telefonat la consulatul de la Marseille dar consulul nu stie ce ar trebui sa facem si ce formular ne trebuie.

Noi trebuie sa facem o imuternicire pentru ca o persoana din Romania sa poata recupera cartile de munca.

Intrebarea mea este :
La ce nivel trebuie facuta aceasta imputernicire, cine o semneaza, o facem in limba franceza si apoi ea va fi tradusa in Romania si legalizata ? Nimeni nu stie sa ne lamureasca. Cum sa procedam ?

Va multumim mult

Alte discuții în legătură

Recuperarea cartilor de munca toul31 toul31 Buna ziua Eu si sotul meu suntem stabiliti in Franta din 1992 si avem nationalitatea romana-franceza. In momentul de fata Casa de Pensii de aici ne ... (vezi toată discuția)
Recuperarea cartilor de munca toul31 toul31 Buna ziua Eu si sotul meu suntem stabiliti in Franta din 1992 si avem nationalitatea romana-franceza. In momentul de fata Casa de Pensii de aici ne ... (vezi toată discuția)
Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)