Buna ziua !
Va sfatuiesc sa contestati in instanta acest proces verbal , avand in vedere situatia prezentata.
In privinta intrebarii puse va pot raspunde ca suspendarea dreptului de a conduce curge de la data prescriptiei termenului la actiune ( 15 zile), care data corespunde cu expirarea dovezii.
Reiterez cele afirmate anterior, sustinand contestarea acestui proces verbal.
Cu stima !
Va multumesc pentru sfat
Pentru clarificare: Dupa ce se proclama sentinta, mi se va mai da o dovada cu drept de circulatie valabila 15 zile?
In ceea ce priveste prima contestatie formulata, 26 03. este abia primul termen de judecata, cand va trebui sa solicitati documentatia care a stat la baza intocmirii procesului- verbal si apoi sa solicitati probe, pe care le veti administra numai dupa ce intimata va depune documentatia.Dupa ce instanta va pronunta hotararea, aceasta are un termen de redactare de 30 de zile apoi se va comunica hotararea catre dvs.De la acel moment aveti un termen de 15 de la comunicare sa declarati recurs.Declarati recurs si totodata solicitati un certificat de grefa cu care veti anunta intimata in acest sens.Abia dupa ce va veti judeca in recurs, veti fi obligat sa predati permisul, deoarece abia atunci hotararea este definitiva si irevocabila.In ceea ce priveste al doilea proces- verbal, as formula contestatie si la acesta, mai ales ca aveti si martori.Ca regula de baza trebuie considerat ca bratul politistului rutier ridicat orizontal, semnifica "stop" pentru toate vehiculele care circula pe sensul intersectat de bratul respectiv.
Problema e ca nu cred ca pot castiga primul proces, baza pe care am depus contestatia fiind destul de firava, iar contestatia am depus-o mai mult pentru faptul ca nu-mi permiteam ramane fara permis in acea perioada.
Din cate stiam anterior, avand in vedere ca e primul termen de judecata, ma pot duce sa-mi retrag contestatia procesului verbal.
De asemenea, in PV la rubrica "puncte de penalizare" este trecuta mentiunea: " In autoturism se mai aflau inca 4 persoane" desi erau numai 3 pe care le-au legitimat persoane care sunt dispuse sa depuna marturie.
Problema este reglementata in Regulamentul pentru aplicarea Codului rutier din care reproduc:
Art. 88. -
(1) Semnalele poliţistului care dirijează circulaţia au următoarele semnificaţii:
a) braţul ridicat vertical semnifică "atenţie, oprire" pentru toţi participanţii la trafic care se apropie, cu excepţia conducătorilor de vehicule care nu ar mai putea opri în condiţii de siguranţă. Dacă semnalul este dat într-o intersecţie, aceasta nu impune oprirea conducătorilor de vehicule care se află deja angajaţi în traversare;
b) braţul sau braţele întinse orizontal semnifică "oprire" pentru toţi participanţii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcţia sau direcţiile intersectate de braţul sau braţele întinse. După ce a dat acest semnal, poliţistul poate coborî braţul sau braţele, poziţia sa însemnând, de asemenea, "oprire" pentru participanţii la trafic care vin din faţă ori din spate;
c) balansarea, pe timp de noapte, în plan vertical, a unui dispozitiv cu lumină roşie ori a bastonului fluorescent-reflectorizant semnifică "oprire" pentru participanţii la trafic spre care este îndreptat;
d) balansarea pe verticală a braţului, având palma orientată către sol, semnifică reducerea vitezei;
e) rotirea vioaie a braţului semnifică mărirea vitezei de deplasare a vehiculelor sau grăbirea traversării drumului de către pietoni.
Din cele prezentate de dvs rezulta ca politistul a ridicat bratul stang pe verticala. In acest caz aveati obligatia sa opriti si dvs.
Contestatia are slabe sanse de izbanda.