ntrebarile mele sunt urmatoarele:
- trebuia sa nu semnez ?
- am facut poze cu intersectia si muntii de cauciucuri , imi pot ajuta ca probe?
- cum pot sa procedez sa contest / anulez PV? trebuie sa imi angajez avocat?
- platesc sau nu amenda 100ron in 48 ore ? (daca mi se respinge contestatia si nu am platit amenda , o sa platesc 200ron)
- dupa depunerea contestatiei pot solicita un certificat de grefa cu care sa imi ridic permisul de la politie?
- daca ma judec in cele 30 de zile in care ar trebui sa fie retinut permisul , beneficiez de o noua dovada? si daca se vor depasi cele 30 de zile si pierd contestatia, mi se returneaza automat permisul sau mi se dau inca 30 de zile de suspendare a permisului?
Multumesc anticipat, Dr. Adrian Muntean
Adrian1278 a scris:
ntrebarile mele sunt urmatoarele:
- trebuia sa nu semnez ?
- am facut poze cu intersectia si muntii de cauciucuri , imi pot ajuta ca probe?
- cum pot sa procedez sa contest / anulez PV? trebuie sa imi angajez avocat?
- platesc sau nu amenda 100ron in 48 ore ? (daca mi se respinge contestatia si nu am platit amenda , o sa platesc 200ron)
- dupa depunerea contestatiei pot solicita un certificat de grefa cu care sa imi ridic permisul de la politie?
- daca ma judec in cele 30 de zile in care ar trebui sa fie retinut permisul , beneficiez de o noua dovada? si daca se vor depasi cele 30 de zile si pierd contestatia, mi se returneaza automat permisul sau mi se dau inca 30 de zile de suspendare a permisului?
Multumesc anticipat, Dr. Adrian Muntean
- Semnatura Dvs. reprezinta faptul ca ati primit procesul verbal si ati luat la cunostinta de continutul acestuia
- Ati procedat foarte bine facand poze la locul "faptei". Le puteti folosi in sustinerea contestatiei (daca o veti face)
- Este dreptul Dvs. de a contesta procesul verbal in termen de 15 zile . In sustinerea contestatiei veti prezenta fotografiile si declaratia prietenei Dvs. ce se afla in autoturism
- Dupa inregistrarea contestatiei puteti solicita un certificat de grefa pe baza caruia vi se restituie permisul pana la solutionarea contestatiei. In cazul in care contestatia este respinsa veti fi obligat sa depuneti permisul de conducere la politie si sa trageti pe dreapta 30 zile
- daca nu platiti amenda in 48 ore va trebui sa platiti amenda intreaga (este precizata in procesul verbal).Daca platiti amenda si vi se admite contestatia vi se restituie amenda. Asta daca este specificat in hotarare. De asemenea asta in teorie, in realitate nu am intalnit situatii in care s-a restituit amenda. Decizia este greu de luat.
Succes!!!
ing. dipl. Ioan Ciobanu - expert tehnic auto
cioan a scris:
Adrian1278 a scris:
Pe ce argumente sa imi bazez apararea?
~ final discuție ~