avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Decl 390
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Decl 390

Rog lamuriri pentru urmatoarea situatie:Se exporta marfa din Romania in Italia ambele firme platitoare de tva.Transportul bunurilor s-a efectuat de catre o firma de transport din Romnia in Italia.Firma de transport a intocmit factura cu tva catre firma exportatoare din Romania.Firma exportatoare a intocmit fatura de export fara tva urmanad a declara exportul in decl 300 rd1si decl 390.Firma exportatoare a intocmit si o factura de prest serv (a refacturat transportul care era in sarcina firmei din Italia).Intrebarea mea este daca se declara in 390...iar in decl 300 la ce rand ar trebuii trecuta?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cocoara Beatrice , utilizator 17:41, 13 Martie 2010
Firma A din Romania realizeaza o livrare intracomunitara de bunuri, scutita cu drept de deducere, conform art. 143, alin 2, lit. a) din Codul Fiscal.

Conform contractului, transportul cade in sarcina cumparatorului si este realizat de o alta firma din Romania.

Firma transportatoare factureaza serviciul catre firma A cu tva, deoarece locul prestarii este considerat Romania, conform art. 133, alin 2 din Codul Fiscal.

Intrucat nu este obligatia contractuala a lui A sa efectueze transportul bunurilor, cheltuiala cu transportul nu este considerata accesorie livrarii intracomunitare de bunuri realizata si firma A va aplica structura de comisionar in vederea recuperarii cheltuielilor de transport inregistrate pe seama cumparatorului.

Deci firma A va factura fara TVA serviciul de transport intracomunitar, locul prestarii fiind considerat Italia.
Acest serviciu se declara in 390, iar in decontul de tva la rd. 3, 3.1
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 din 2010 ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog sa ma indrumati si pe mine in urmatoarele: Sunt societate de import-export in regim de lohn.( platitor de tva in Romania) achizitionez ... (vezi toată discuția)
Tva transport marfa in ue maria2010 maria2010 Transportul aferent unei livrari intracomunitare este efectuat si facturat cu tva de catre o firma romana. Firma care efectueaza livrarea intracomunitara ... (vezi toată discuția)
Transport legat de exportul de bunuri ramolex ramolex o societate comerciala romana \\"alfa\\" exporta cherestea in china, toate cheltuielile de transport al marfurilor fiind cuprinse in pretul de vanzare, acestea ... (vezi toată discuția)