Buna ziua. Am fost inselata de catre cel cu care aveam o relatie de 2 ani aproape. Nu doar moral, cat si material. In afara de faptul ca in acelasi timp avea o alta relatie, se pare ca ne fura pe amandoua. Eu i-am dat in acest timp vreo 5 mii euro. Cealalta fata mi-a spus ca i-a dat 10 mii, ea cunoscandu-l inaintea mea. Lasam partea morala a povestirii la o parte. Pe mine ma intereseaza daca in ceea ce priveste partea materiala se poate face ceva. M-am gandit sa ma duc la politie sa depun o plangere impotriva lui. Dar nu sunt sigura ca ma pot ajuta cu ceva, de aceea am apelat la dumneavoastra. Stiu ca trebuie sa ai probe, si va dati seama ca eu nu i-am scris chitanta de fiecare data cand i-am dat bani... Dar as putea sa fac o lista. O singura chitanta am, de curand i-am trimis bani prin westerm union sa vina acasa, din Italia. Asa a zis el....Dar nu a mai venit. Va rog frumos, sa imi raspunda si mie cineva ce pot face in situatia asta. Nu as vrea sa scape nepedepsit. Suntem 2 suflete de care si-a batut joc, si pe care le-a furat. Cel putin, doar noi 2 am aflat una de cealalta. Dar cine stie cate or mai fi? Sau cate vor urma daca scapa fara sa fie tras la raspundere. Eu sper sa mai exista dreptate in viata si in tara asta, si sa se poata face ceva. Astept raspunsul dumneavoastra.
puteti incerca o plingere depusa la politie. prelevati-va de singurul document detinut si, daca cealalta persoana mai are inscrisuri, folositi-le impreuna. e ceva decit nimic...
For,ulati plangere penala pentru inselaciune numai in ceea ce privessc faptele care pot fi dovedite.
La fel ar trebui sa procedeze si cea de a doua persoana inselata.
Din nefericire,ramane o singura problema care ar trebui sa va dea de gandit,cea a credulitatii.
eu una nu vad nicio posibilitate concreta de a va recupera banii.....
poate sa fie omul emotiv si sa se sperie daca va fi chemat la politie pentru a da declaratii, desi nu cred, pentru ca invariabil plangerea dvs. va fi respinsa pe motiv ca fapta nu are natura penala, banii acordati de dvs. putand fi considerat un imprumut, ca si contract civil, iar nerestituirea banilor, o neexecutare a contractului, iar nu o infractiune.
in civil, dovada pentru sumele mai mari de 250 lei se face numai pe baza de inscris, pe care inteleg ca nu il aveti/
va sfatuiesc sa va alegeti mai cu atentie viitorul partener de viata.
Nu cred ca poate fi considerat imprumut pentru ca este arhicunoscut faptul ca exista astfel de barbati,excroci cu stadiu chiar,care profita de nainvitatea unor femei.
Majoritatea acestora sunt cunoscuti chiar dupa modul de operare si nu se sperie atat de usor..
Problema o reprezinta doar lipsa probatoriilor.
Se pare ca excrocul a stiut sa isi"acopere"urmele
este adevarat ca nu prea poate fi considerat imprumut, in sensul strict juridic, insa nu cred ca va exista o condamnare penala pentru ceea ce reclama doamna, si am vrut sa o scutesc de o serie de neplaceri ce ar putea surveni ca urmare a unui proces penal ( care, eu cred ca ar putea sa ajunga cel mult in faza urmaririi penale, nu cred ca va exista o trimitere in judecata pentru o asemenea fapta)
ar avea o sansa minima in baza faptului ca exista si o a doua persoana vatamata de acelasi faptuitor, si s/ar putea stabili astfel existenta unei continuitati, si a unui mod de operare, dar raman la prima parere...
doamnei i s-a recomandat si cealalta cale pe care o poate alege, depinde numai de dumneaei ce va face mai departe.